- Dijital dünyanın geleceği masaya yatırıldı!

Adsense kodları


Dijital dünyanın geleceği masaya yatırıldı!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Mon 9 April 2012, 02:01 pm GMT +0200
Dijital dünyanın geleceği masaya yatırıldı!


Türkiye'de düzenlenen GDOL (Generation Do It Onliners) yurtdışından ve Türkiye'den çok sayıda katılımcı ve konuşmacıyı 'dijital dünyanın geleceği' tartışmaları etrafında buluşturdu.
GDOL Digital TalkFest, 5 Nisan 2012 tarihinde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in açılış konuşmasıyla başladı. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Hüseyin Çelik 'Türkiye'nin Dijital Vizyonu' başlıklı konuşmasında insanlığın geçtiği aşamaları 3 K ile açıklarken; tarım toplumunda KAS gücünün hakim olduğunu, mekanik dönemde sanayileşme ile birlikte sermaye birikiminin KASA dönemini açtığını, bugün ise bilgi toplumu ile KAFA gücünün ön plana çıktığını ifade etti.

Hüseyin Çelik: İnternet köy ve mezralara kadar girdi

Bugün 'ana rahminden mezara bilgisayarlı hayata geçildiğini' ifade eden Çelik, Türkiye'de bilgi-iletişim teknolojilerinin 25 milyar dolarlık bir pazar payına sahip olduğunu söyledi. Türkiye'nin 2003 yılından bu yana elektronik dijital otoban alanında büyük yatırımlar yaptığını söyleyen Çelik, bugün Türkiye'nin %95 oranında geniş bant ağına sahip olduğunu, köy ve mezralara kadar internetin girdiğini belirtti. Teknoparklarda yer alan 1800'e yakın firmanın % 58'inin bilgi ve iletişim teknolojisi firması olduğunu söyleyen Çelik, küreselleşmeyi tetikleyen unsurun 20. Yüzyılın ikinci yarısında ortaya çıkan internet olduğunu, Türkiye'nin bu alanda özel sektör eliyle gelişiminin önemli olduğunu söyledi.

haberler