- Dicle Üniversitesi doktorları depremzedelerin yardımına koştu

Adsense kodları


Dicle Üniversitesi doktorları depremzedelerin yardımına koştu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Mon 24 October 2011, 02:32 pm GMT +0200
Dicle Üniversitesi doktorları, depremzedelerin yardımına koştu

Van’da meydana gelen depremin ardından seferber olan Dicle Üniversitesi, deprem bölgesine 42 uzman hekim, hemşire ve yardımcı personelden oluşan sağlık ekibi ile 2 minibüs dolusu sağlık malzemesi gönderdi.

İki uzman doktor Bitlis’te, 40 kişi de Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göçük altından çıkarılan yaralıları tedavi etmeye başladı. DÜ Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, “Depremi duyar duymaz kriz ekibimizi topladık. Gönderdiğimiz ekipler dün akşam saat 19.30’da deprem bölgesinde hizmet vermeye başladı. Uzman hekimler dışında bölgeye 5 tane hizmet aracı ve 15 intörn doktor daha gönderdik.” dedi.


Dicle Üniversitesi hastanelerine gönderilecek olası yaralılar için 100 yatak ayırdıklarını ifade eden Başhekim Alan, halen 20 yaralının hastanelerinde tedavi gördüğünü söyledi.


    Alan, deprem bölgesinden gelen hastaların daha çok beyin cerrahi, çocuk cerrahisi, nefroloji, ortopedi ve genel cerrahi hastaları olduğuna dikkat çekti.


    Prof. Dr. Sait Alan, göçük altından çıkarılarak genel cerrahide tedavi altına alınan Aynur Aydın(27)'ı ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu.