- Devletin başörtülüleri çağırması lütuf değil, hak!

Adsense kodları


Devletin başörtülüleri çağırması lütuf değil, hak!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 22 August 2013, 12:39 am GMT +0200
Rektör İnanç: Devletin başörtülüleri çağırması lütuf değil, hak!



MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı bu karar, lütuf değil. Bu, hakların iadesidir” dedi

Muş Alpaslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, 28 Şubat’ta haksız şekilde meslekten ihraç edilen öğretmenlerin, yeniden göreve başlamasını olumlu bulduğunu söyledi.

Makamında açıklamada bulunan İnanç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı kararın bir lütuf olmadığını, bunun hakların iadesi olduğunu ifade etti.

Türkiye’de nüfusun yüzde 90’ının Müslüman olduğunu ve tabii olarak İslâm dininin gereklerini yerine getirme haklarının bulunduğunu kaydeden İnanç, şöyle konuştu:

“Bu taleplerin makul karşılanması gerekiyor. Bu bağlamda geçmişte Türkiye çok kötü tecrübeler yaşadı. Bunlardan birisi de 28 Şubat süreciydi. Bu sürecin en büyük mağdurları, halkın yoğun bir kesimini oluşturan Müslümanlardı. Başta üniversite okuyan kızlarımız olmak üzere, başörtülü kadınlarımız mağdur oldu. Yurt dışında okumak zorunda kaldılar. Kimileri de öğretmenlerimiz gibi işlerinden edildi.”

28 Şubat’ın etkilerinin uzun sürmeden sonlandırılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten İnanç, devletin sürecin mağdurlarına karşı sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

DEVLET SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRİYOR

Devletin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye başladığını bildiren İnanç, şunları söyledi:
“İşte devlet böyle yaptı. Problemlere el uzatmaya çalıştı. Gerektiği yerde özür de diledi ve onların mağduriyetlerini giderdi. Şimdi üniversitelerimizde öğrenciler başörtüleri ile rahatlıkla derslerine girebiliyor. Üniversite kütüklerine, okul birincisi olarak rahatlıkla isimlerini kazıyabiliyorlar. Bunların olmasıyla Türkiye parçalanmıyor, dağılmıyor. Sürecin bütün mağduriyeti giderilmelidir. Bundan daha tabii bir şey olamaz.”

28 Şubat sürecinden dolayı gerek Türkiye’deki mahkemeler gerekse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Türkiye aleyhine verdiği kararlarda, ülkenin tazminatlar ödediğini hatırlatan İnanç, sürecin mağdurlarına hayatın zindan edildiğini dile getirdi. İnanç, şunları kaydetti:

“Bakan Avcı’yı destekliyoruz. Devletimizin mağdur edilen kesimlere karşı özür borcu var. Bu borç halen duruyor. Çünkü bu insanlar ülkemizde hiçbir şey yapmadı. Kimsenin burnunu kanatmadı. Sadece inançlarının gereğini yaşadıkları için mağdur edilen büyük bir kesim var. Bunlara verilen bu haklar, bir lütuf değil. Bu haklar analarının sütü gibi haktır ve bu, hakkın iadesidir.”

Akit

reyyan
Thu 22 August 2013, 12:45 am GMT +0200
Bu Rektörü ben zaten konuşmalarından dolayı Allah için çok seviyorum, her zaman müsbet ifadelerle haklının yanında haksızın karşısında net duruşunu Rabbim daim eylesin.

Rüveyha
Thu 22 August 2013, 12:49 am GMT +0200
Çok şükür ya, biri çıkpta adam akıllıca şeyler söyledi..İçime su serpti adeta..Böyle düşünen rektörlerin sayılarını çoğalt yarabbi..Hiç şüphe yok ki sen haklının yanındasın..

ehlidunya
Thu 22 August 2013, 12:57 am GMT +0200
Esselamu aleykum ; allahın adaleti keskindir hak yerini buluyor ve hocamızda bunu tarifini söylüyor .allah mübarek eylesin

hafiza aise
Thu 22 August 2013, 12:54 pm GMT +0200
Aleykum selam ve rahmetullah , harika bir baslik. Onların hakkıydı o zaten lütuf değil. Alınmış hak geri verildi elhamdulillah. İnşallah devamı gelecek.

ebu avane
Thu 22 August 2013, 01:29 pm GMT +0200
Ve aleyna aleyküm selam ... Elhamdülillah (ale külli hal) birileri müslüman ülkesi olduğumuzu hatırladı ve dillendirdi ...

admin
Thu 22 August 2013, 05:12 pm GMT +0200
Yaşlanınca rektör olacağım inşallah...

ehlidunya
Thu 22 August 2013, 06:50 pm GMT +0200
İnşaallah hocam İslam üniversitesinin başına geçersiniz inşaallah...

MEKKELİ MÜCAHİT
Thu 22 August 2013, 09:37 pm GMT +0200
RABBİM RAZI OLSUN...

cerendemir
Thu 22 August 2013, 11:36 pm GMT +0200
Rektörün yaptığı bu konuşmayı kalben destekliyorum.Kapalı ve okuyan bir insan olarak bu haberlere çok seviniyorum.İnşallah hem benim hem de tüm kapalı kardeşlerim için hayırlı olur.