- Devlet korumasındaki 32 çocuğa özel okul kapısı açıldı

Adsense kodları


Devlet korumasındaki 32 çocuğa özel okul kapısı açıldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Fri 4 November 2011, 12:53 am GMT +0200
Devlet korumasındaki 32 çocuğa özel okul kapısı açıldı

Korunmaya muhtaç çocukları Sevgi Evleri, Çocuk Evleri gibi projelerle sıcak yuvalara kavuşturan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, başarılı bir uygulamaya daha imza attı. MEB ile gerçekleştirilen protokol çerçevesinde devlet korumasında olan çocuklar, özel okullarda okumaya başladı. İlk etapta 32 çocuk özel okulla tanıştı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, devlet koruması altında bulunan kimsesiz çocuklarla ilgili önemli bir uygulamaya imza attı. Yuvalarda kalan çocukların, özgüvenlerinin yükseltilmesi ve akademik başarılarının artırılması amacıyla özel okullarda eğitim almasının önü açıldı. Bu kapsamda ilk defa 32 çocuk, geçtiğimiz ay özel okullarda okumaya başladı.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2012 bütçesini sunan Fatma Şahin, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Hedeflerinin, koğuş tipi barınma sistemini tamamen bitirmek olduğunu belirten Şahin, Sevgi Evleri ile Çocuk Evleri projeleri ile koğuş sistemi kullanımının azaltıldığını vurguladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, konuşmasında, sevindirici bir gelişmenin de haberini verdi. Devlet korumasındaki çocukların özel okulda eğitim almasının önünü açtıklarını ifade eden Bakan Şahin, amaçlarının bu çocukların toplumun seçkin kesimleriyle aynı ortamı paylaşarak kendilerine güvenlerini artırmak olduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yaptıklarını dile getiren Şahin, "Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokol ile özel okullar bizim çocuklarımızı alıp yetiştirebilecek. Şu anda 32 öğrenci özel okullara yerleştirildi. Kurumlardan, ülkenin en iyi üniversitelerinde okumuş öğrenciler çıkacak. Akademik olarak başaracak her şeyleri var. Ellerinden tutulması gerekiyor. Çocuklarımızın hepsini dershaneye verdik." ifadelerini kullandı.

Fatma Şahin, suça itilmiş veya cinsel istismara uğramış çocukların yargılama sürecinde yaşadığı sorunlara da değindi. 'Aynalı oda' uygulamasının, başarılı bir çalışma olduğunu kaydeden Bakan, pilot uygulaması Ankara Yenimahalle'de başlatılan sistemle ilgili şunları söyledi: "Mağdur çocuklar, adliyeye gidiyor anlatıyor, mahkemede anlatıyor. Anlatıyor, anlatıyor. Çocuğun anlatmaya dermanı, psikolojik durumu yok. Uygulamaya konulan 'aynalı oda' sisteminde çocuk ne yaşadıysa bir defa anlatıyor. Oda aynalı olduğu için kendini kimin dinlediğini görmüyor. Dinlemesi gereken herkes onu dinliyor, kayıt alıyor. Hakimi, savcısı, sosyal hizmet uzmanı dinliyor, kaydediyor. Mahkeme sürecinde çocuğun ilk verdiği beyanat üzerine sistem çalışıyor. Bir daha çocuğa sorulmuyor. Aynı sistemi cinsel istismara uğrayan kadınlar için de uygulayacağız."

ZAMAN