- Devlet başkanının müşavirleri nasıl olmalı ?

Adsense kodları


Devlet başkanının müşavirleri nasıl olmalı ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Mon 25 June 2012, 12:38 pm GMT +0200
32- DEVLET BAŞKANININ MÜŞAVİRLERİ NASIL OLMALI?

4130- Ebu Hüreyre (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Her devlet başkanının iki türlü müşaviri vardır. Biri şeriatın emrettiği iyi şeyleri gösterir, kötülüklerden de sakındırır. Diğeri ise yanlış yollar göstererek işini bozmaktan çekinmez. O tür müşavirin şerrinden korunan devlet reisi tehlikelerden korunmuş olur ve haksızlığı yenmiş olur.” (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.)

4131- Ebu Said (r.a)’ten rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Allah’ın gönderdiği her peygamberin veya onlardan sonra gelen halifelerin iki türlü müşavirleri vardır. Biri hayırlı yollar gösterir. Diğeri şerli yolları gösterir ve kötülüğü teşvik eder. Bu kötülüğü teşvik edenlerden korunmuş olanlar Allah’ın koruduğu kimselerdir.” (Buhârî, Ahkâm: 42; Müsned: 10914)

4132- Ebu Eyyub (r.a)’tan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v)’den işittim şöyle diyordu: “Gönderilen her Peygamber ve onlardan sonra gelen halifelerin müşavirleri vardır. Kimi müşavirler dinin emrettiği şeyleri emreder kötü yollardan sakındırır. Kimi müşavirler de devletin işlerini bozmaktan çekinmez. Kötü müşavirlerden korunan kimse tehlikelerden korunmuş olur.” (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.)


Bilal2009
Sat 14 July 2018, 12:57 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Sat 14 July 2018, 05:28 pm GMT +0200
Aleyküm selam bir devlet başkanının iyi ve kötü yardımcıları olur o kimi dinlerse o tarafa meyil eder