- Depresyon ilaçları kişiliğinizi değiştirebilir

Adsense kodları


Depresyon ilaçları kişiliğinizi değiştirebilir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Wed 25 May 2011, 02:30 pm GMT +0200
Depresyon ilaçları kişiliğinizi değiştirebilir


Antidepresan kullanmak depresyonu hafifletmenin yanında, sizi daha dışa dönük ve daha az sinirli yapıyor.
Northwestern Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, pozitif duygularla bağlantılı olan dışa dönüklüğün depresyondan korumaya yardımcı olduğuna inanılıyor. Daha dışa dönük ve daha az sinirli olmanın depresyonunun nüksetmesini önlediğini söyleyen araştırmacılar, insanların kişiliğinin antidepresan tedavisi gördüklerinde değişebildiğini açıkladılar.

Archives of General Psychiatry dergisinin Aralık sayısında yer alan araştırmada, dışa dönüklüğün ve nevrozun (sinir hastalığı) mutluluk hormonuyla (beyinde bulunan mutluluğu sağlayan bir çeşit kimyasal madde) ilişkili olduğunu belirten araştırmacılar, çalışmalarında katılımcılara Paxil (seçici serotonin gerialım inhibitörü- SSRI) markasıyla satılan antidepresan ilaç verdiler. Diğer ilaçlar arasında ise Prozac, Zoloft ve Celexa bulunuyor.

Araştırmacılar, önemli depresif bozukluğu olan 240 yetişkini 3 gruba ayırdı: 120'si paroxetine içti, 60'ı bilişsel tedavi gördü ve kalan 60 kişi ise yalancı ilaç (plasebo) kullandı. Kişilikler ve depresif belirtiler tedaviden önce, tedavi süresince ve sonrasında değerlendirildi.

Tüm grupların depresyon durumunda biraz gelişme kaydedildi. Fakat, paroxetine alanların diğerlerine göre daha az sinirli ve daha dışı dönük hale geldikleri görüldü.

Zaman