- Deprem şehitleri için Mevlit ve dua programı

Adsense kodları


Deprem şehitleri için Mevlit ve dua programı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sun 21 October 2012, 06:29 pm GMT +0200
Deprem şehitleri için Mevlit ve dua programı



Van Valiliği, geçen yıl yaşanan depremin 1. yıldönümü sebebiyle anma programı düzenledi

Pazar günü İl Müftülüğü tarafından eğitimlerini tamamlayan kadınların Ulu Camii’nde ‘Hafızlık Taç Giyme’ merasimi ile başlayacak etkinlikler, pazartesi günü depremde vefat eden 644 Vanlı için İl Sağlık Müdürlüğü ile Orman 14. Bölge Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği ağaç dikim programı gerçekleşecek.

TÜRKİYE’NİN EN MODERN KÖYÜ’NDE DUA VE YEMEK


Anma programı çerçevesinde, 22 Ekim Pazartesi günü, depremde faaliyet gösteren kamu ve özel kurum ve kuruluşlar afet döneminde yaptığı çalışmaları Van Valiliği önünde kurulacak olan stantlarda sergileyecek. Deprem konulu resim sergisinin de yer alacağı etkinlikler kapsamında, TOKİ tarafından depremzede vatandaşlar için yaptırılan ve Türkiye’nin en modern köyü olan Topaktaş Köyü ziyaret edilecek. Köy meydanında vatandaşlarla bir araya gelecek olan katılımcılar İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın depremde hayatını kaybeden Vanlılar için okuyacağı duanın ardından, Van İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından burada kurulacak olan köy sofrasında vatandaşlara yemek ikramında bulunulacak. Topaktaş Köyü’ndeki programın ardından Van Kalesi’nin zirvesinde bulunan Fetih Camii Süleyman Han’da İl Müftülüğü’nde görevli din görevlileri tarafından Mevlid-i Şerif okunacak.

571 CAMİ’DE MEVLİT OKUTULACAK


Bu arada Erciş Merkez Camii’nde dua ve mevlit ile birlikte Van’daki 571 camide de yine ayrı ayrı mevlit okunacak. Aynı gün akşam saatlerinde göl kenarında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Acil Afet Durum Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Tiyatro Müdürlüğü’nün organize ettiği fenerler uçurulacak.

Cihan

hafiza aise
Mon 22 October 2012, 02:23 pm GMT +0200
Tekrardan allah rahmet eylesin inş. Doğal afetlere karşı önlem almak gerekir. Yaşananlardan ders almak ümidiyle