- Değişik nafile oruç çeşitleri

Adsense kodları


Değişik nafile oruç çeşitleri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Tue 22 May 2012, 03:05 pm GMT +0200
75- DEĞİŞİK NAFİLE ORUÇ ÇEŞİTLERİ

2353- Abdullah b. Amr (r.a)’dan rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) kendisine şöyle buyurdu: “Bir gün oruç tut geri kalan günleri ecrini de alırsın.” Ben yine: “Benim bundan daha fazlasına gücüm yeter” deyince; Rasûlullah (s.a.v): “O halde iki gün oruç tut geri kalan günlerin ecrini alırsın” buyurdu. Abdullah: “Ben bundan fazlasına da güç yetirebilirim” deyince; Rasûlullah (s.a.v): “Üç gün oruç tut geri kalan günlerin ecrini alırsın” buyurdu. Ben yine: “Bundan fazlasına da güç yetirebilirim” deyince, “Dört gün oruç tut diğer günlerin ecrini de alırsın” buyurdu. Ben: “Bundan daha fazlasına güç yetirebilirim” deyince, şöyle buyurdu: “Öyleyse Allah katında oruçların en değerlisi olan Davud (a.s)’ın orucunu tut; çünkü O bir gün oruç tutardı bir gün de tutmazdı.” (Buhârî, Savm: 57; Müslim, Sıyam: 35)

2354- Abdullah b. Amr (r.a)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Peygamber (s.a.v)’e tuttuğum oruçtan bahsettim o da şöyle buyurdu: “Her on günde bir oruç tut kalan dokuz günün de ecrini alırsın.” Ben: “Daha fazlasına güç yetirebilirim” deyince, “O halde her dokuz günde bir gün oruç tut kalan sekiz günün ecrini alırsın” buyurdu. Ben: “Bundan daha fazlasına da güç yetirebilirim” deyince, “Sekiz günde bir gün oruç tut diğer yedi günün ecrini alırsın” buyurdu. Ben: “Bundan fazlasına da güç yetirebilirim” deyince, “Bir gün tut bir gün tutma” deyinceye kadar bu konuşmamız böylece devam etti. (Buhârî, Savm: 57; Müslim, Sıyam: 35)

2355- Şuayb b. Abdullah b. Amr (r.a), babasından naklediyor ve şöyle diyor: Rasûlullah (s.a.v) bana şöyle buyurdu: “Bir gün oruç tut on gün oruç tutmuş gibi sevap alırsın.” Ben: “Artır” deyince, “İki gün oruç tut dokuz günün ecrini alırsın.” Ben, tekrar: “Artır” deyince, “Üç gün oruç tut sekiz günlük sevap alırsın” dedi. Ravi Sabit diyor ki: “Bu durumu Mutarrife aktardım şöyle dedi: Görüyorum ki amel arttıkça sevap noksanlaşıyor.” (Buhârî, Savm: 57; Müslim, Sıyam: 35)


ceren
Mon 10 September 2018, 01:16 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim bizleri peygamber efendimizin sünnetine tabi kalan ve nafile orucunu tutup hayra kavuşan kullardan olalim inşallah. ...

Sevgi.
Tue 11 September 2018, 01:38 am GMT +0200
Aleyküm Selâm. Rabbim bizleri Hz Davud'un orucu gibi oruç tutmamızı nasip etsin inşaAllah 
  Bilgiler için Allah Razı olsun