- Danıştay´in GDO kararına tepki

Adsense kodları


Danıştay´in GDO kararına tepki

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafizvuslat
Fri 4 December 2009, 10:40 am GMT +0200



Danıştay 10. ve 13. dairelerinin, müşterek heyeti kararıyla Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) ile ilgili yönetmeliğin 11 ve 20. maddelerinin yürütmesini durdurmasına Tarım Bakanlığı'ndan tepki geldi.


Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Danıştay 10. ve 13. dairelerinin, müşterek heyeti kararıyla Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) ile ilgili yönetmeliğin 11 ve 20. maddelerinin yürütmesini durdurmasının günlük hayatta boşluğa yol açacağını belirtti.
 
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Danıştay'ın kararının duyulmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, 'Gıda ve Yem Amaçlı Genetik Yapısı Değiştirilmiş Organizmalar ve Ürünlerinin İthalatı, İşlenmesi, İhracatı, Kontrol ve Denetimine Dair Yönetmelik'in bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulmasıyla ilgili resmî bir bilgi almadıklarını bildirdi.

Söz konusu dava ile ilgili Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın savunmasının istenmediği vurgulanan açıklamada, karar ellerine ulaştığında yargı kararına uyulması prensibi doğrultusunda gerekli işlemlerin yapılacağı kaydedildi.

Söz konusu yönetmeliğin, gıda güvenliğini baz alarak, toplumsal sağlığı koruma amaçlı olduğu süreç boyunca çeşitli vesilelerle Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından dile getirildiği aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yönetmeliğin gerekliliği, uluslararası ve ulusal ölçekteki bilimsel kriterler ve uzman görüşleri ışığında somut bir biçimde ortaya konulmuştur. Medyada yer alan değerlendirmeler doğrultusunda haberdar olduğumuz Danıştay kararının, günlük hayatta bir boşluğa yol açacağı da aşikârdır. Yukarıda da belirtildiği üzere, yasal bildirim tarafımıza ulaştığında söz konusu boşluğun yaşanmaması için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı gerekli önlemleri alacaktır."

(CİHAN)