- Cuma hutbesinde sosyal medya uyarısı

Adsense kodları


Cuma hutbesinde sosyal medya uyarısı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Fri 20 May 2016, 02:52 pm GMT +0200
Cuma hutbesinde sosyal medya uyarısı

Bugün okunacak Cuma hutbesinde cemaat, sosyal medya ve mahremiyet üzerine uyarılacak

Bugün Türkiye genelinde irad edilecek Cuma hutbesinde "Bugün, çocuklarımızı her geçen gün hakikat dünyasından koparıp sanal dünyaya mahkûm eden bu gidişata karşı bilinçlendirmeye çok ihtiyacımız var" denilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, cuma hutbesinde vatandaşlara sosyal medya konusunda uyarıda bulunacak.

“Mahremiyeti yitirmek mahrumiyettir” başlıklı hutbede, iffet ve hayânın İslam ahlakının vazgeçilmez iki değeri olduğu belirtildi. Diyanet, hutbede bu kavramların kadın-erkek herkesi kuşattığını belirterek, “İffetsizlik ve hayâsızlık, kadını ne kadar aşağıların aşağısına çekiyorsa erkeği de o derece alçaltmaktadır” dedi. Hutbede, sosyal medyayla ilgili şu ifadelere yer verildi:
“Kitle iletişim araçları ve sosyal medyanın sınır tanımaksızın ve ölçüsüzce mahremiyeti hiçe sayarak kullanımı, kişisel, ailevi ve toplumsal birçok sorunu da beraberinde getirmektedir. Ailemizi, yavrularımızı, gençlerimizi bütün bu kötülüklerden koruyacak bir merhamet ve mahremiyet eğitimine ihtiyacımız var. Bugün, çocuklarımızı her geçen gün hakikat dünyasından koparıp sanal dünyaya mahkûm eden bu gidişata karşı bilinçlendirmeye çok ihtiyacımız var.”

Kaynak: Habertürk
 

selma 8-D
Fri 20 May 2016, 03:31 pm GMT +0200
Esselamü aleyküm Çocuklar sanal dünyaya yani sosyal medyaya çok bağlı kalıyor hayatin gercrklerinden uzak kaliyir  bence internet yeteri kadar ve faydali olan şeyler icin kullanılmalıdır

[Muhammed]
Fri 20 May 2016, 05:04 pm GMT +0200
Ve Alleykümselam Ve Rahmetullah Ve Berekatuh.Gerçektende sosyal medya şu an çocukları için çok uygun deil.Anne ve babalarında bu konuda hasas olmaları gerekiyor çünkü çocukların ahlakı söz konusu.

ikranur 7d
Fri 20 May 2016, 06:48 pm GMT +0200
Selamun aleykum.
İns sosyal medyayi faydali isler icin kullanirz.
Allah c.c razi olsun.

HALACAHAN
Fri 20 May 2016, 08:40 pm GMT +0200
Selamun aleykum..Sosyal medya kullanımı ile beraber evet aile mahremiyeti özel hayat kalmadı ..Aslında en güzeli kullanmamak tabiki ama bagimliliginda ötesine geçmiş durumda sosyal medya kullanımı.. Hiçbir faydası olamayan aksine özel hayatı deforme eden bu durumdan inşaallah uzak kalmaya çalışalım ..

ceren
Fri 20 May 2016, 09:17 pm GMT +0200
Aleykumselam.Sosyal medyayi helal dairede kullanan ve haramdan kacinan ve sosyal medaynin tuzagina dusmeyen kullardan olalim inşallah.Rabbim razi olsun iman icin hizmet edenlerden...

HAMİDE
Fri 20 May 2016, 09:28 pm GMT +0200
Selamün Aleyküm ...
Çocukları sanal dünyaya karşı uyarmalı ve önlemini almalıyız...
Paylaşım için ALLAH razı olsun.

yagmur_7-c
Fri 20 May 2016, 10:17 pm GMT +0200
Ve aleykum selam;
Sosyal medyadan sadece çocuklar etkilenmiyor...Evebeynler de çocuklar kadar teknoloji meraklısı....Çocuklar daha çok sanal alemde oyun oynarken ,evebeynler ise sosyal medyadan çıkmıyorlar...Rabbim her şeyi ölçüsünde yapanlardan etsin inşallah...Rabbim iffeti ,adabı unutturmasın inşallah milletimize...

rabiayldz
Sat 21 May 2016, 05:31 am GMT +0200
Selamun aleyküm ve rahmatululahi ve berakatuh ve mağfiretühü.Hem de çok ihtiyacımız var çoocuklar sanal alem yüzünden saçma saçma şeyler yapmaya da başlıyorlar.Rabbim çocukları kötü şeylerden muhafaza eyler inşALLAH.Allah c.c razı olsun.

Yağmur Gmş
Sat 21 May 2016, 10:50 am GMT +0200
Bismillah...
Git gide önemi artan sosyal medya zamanla çok sık kullanıyor. Ne kadar eğlenceli ve iyi gittiği gözükse de insanları büyük bir zaman kaybına ve tembelliğe alıştırıyor.
Rabbim korusun inşallah...

RAMAZAN 7/D
Sat 21 May 2016, 12:01 pm GMT +0200
Ve Aleyküm Selam . Cok ama çok yerinde bir konu olmuş . Avrupa çıkarıyor teknolojiyi üretip bize gönderiyor ve teknolojiyle beraber avrupanin sâçmalıkları da birlikte geliyor . İnşALLAH önlem alalım .
ALLAH cc razı olsun