- Çocukluktaki güneş yanıkları deri kanserini tetikliyor

Adsense kodları


Çocukluktaki güneş yanıkları deri kanserini tetikliyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Mon 9 April 2012, 01:47 pm GMT +0200
Çocukluktaki güneş yanıkları deri kanserini tetikliyor

Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada giderek artan deri kanserlerinde korunma ve bilinçlenmenin öne çıktığı belirtilerek, özellikle çocukluk çağındaki güneş yanıklarının deri kanseri gelişiminde önemi olduğunu vurgulandı.

Medical Park Tarsus Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Ulaş Güvenç, Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada deri kanserlerinin hızla arttığını, 1935'te yakalanma riski 1/bin 500 iken bugün bu oranın 1/60'a kadar çıktığını söyledi.

Deri kanserleri ve tedavisi konusunda Almanya'da eğitim alan Dr. Güvenç, yılın 305 günü zararlı UV ışınlarının düştüğü Çukurova Bölgesinde de deri kanserleri konusunda kamuoyunun bilinçlenmesi ve korunmaya önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Çukurova'nın bol güneş alması, nüfusun önemli bir bölümünün çiftçilikle uğraşması ve açık alanda çalışmasının da etkisiyle deri kanserleri riskinin bölgede yüksek olduğunu vurgulayan Dr. Ulaş Güvenç, "Cerrahi ve medikal tedavilerini yaptığımız bu hastalara özellikle güneşten korunmaları gerektiğini sürekli anlatıyoruz. Deri kanserlerinin yüzde 90'ının önlenebilir olduğu düşünüldüğünde doğru bir şekilde güneşten korunmanın önemi daha iyi anlaşılıyor." dedi.

Dr. Ulaş Güvenç şöyle devam etti: "Güneşten koruyucu kullanırken 2 saate bir tekrarlamak ve yetişkin bir insan vücudunun tamamı için 1 avuç dolusu güneşten koruyucu kullanmak gerekli. Ayrıca güneşten koruyucu özelliği olan kıyafetler, geniş şapkalar, güneş gözlüğü kullanımı, saat 10-16 arasında açık hava aktivitelerinden kaçınmak önemli. Çocukluk çağındaki güneş yanıklarının da deri kanseri gelişiminde önemi olduğundan, özellikle ebeveynlerin çocuklarını güneşten korunma hakkında eğitmeleri gerekiyor. Diğer yandan, vücuttaki en küçük benlere bile dikkat edilmesini öneriyoruz."

(CİHAN)

saniyenur
Mon 9 April 2012, 08:39 pm GMT +0200
Uyarıları dikkate almak gerekli, bilgilendirdiğiniz için Rabbim razı olsun..

melikebat
Tue 10 April 2012, 12:20 am GMT +0200
ALLAH razı olsun paylaşım için.