- Çocuklarınızın psikolojik gelişimi sizin elinizde

Adsense kodları


Çocuklarınızın psikolojik gelişimi sizin elinizde

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Fri 18 January 2013, 08:05 am GMT +0200
Çocuklarınızın psikolojik gelişimi sizin elinizde



Çocuklar nasıl davranacaklarını, neler yapacaklarını, yeteneklerini sizin söylediklerinize ve yaptıklarınıza bakarak, onları taklit ederek öğrenir.

Çocuklarınıza sağlıklı alışkanlıklar öğretmenin en güçlü yolu onları ödüllendirmek ya da cezalandırmak değildir. Bunun yerine pozitif ve sağlıklı davranışlar sergileyin.

İyi bir örnek onların mutlu olmasına ve sağlıklı kiloda kalmalarına yardımcı olacaktır. Peki kendinizi pozitif yönde değiştirmek için bunlara dikkat etmelisiniz.

Kendinizi eleştirin: Çocuklar ve özellikle kızlar annelerinden duyduklarından çok fazla etkilenir. Kızlar annelerinin aynadaki kopyaları gibidir. Bu nedenle siz de yemek yeme alışkanlıklarınıza dikkat edin, çünkü sizin uyguladığınız çeşitli diyetler çocuğunuzun da bunları denemesine ve tehlikeli yeme bozukluklarına yol açabilir.

Çok fazla mesajlaşmayın ve telefonda konuşmayın: Siz sürekli telefon kullanıyorsanız, mesajlaşıyorsanız çocuklarınıza akşam yemeğinde masada mesajlaşmamalarını söylemek adil olmaz. Burada ne söylediğiniz değil, sizin ne yaptığınız önemlidir. Elektronik cihazlar konusunda anne-baba da dâhil olmak üzere herkes için aile kuralları belirleyin ve bunlara mutlaka uyun. Ekran önünde çok fazla vakit geçiren çocuklarda sık sık uykusuzluk, okul performansı ve kiloyla ilgili konularda problemler gelişir. Fakat ailesiyle akşam yemeğini birlikte yiyen çocuklarda obezite riski daha düşüktür.

Anne-kız ilişkisine dikkat edin: Anneyle kız birlikte vakit geçirirken yürüyüşe gidebilir, ilgilendiği bir spor öğretebilir, hobi kazanmasını sağlarken, öğreteceğiniz dini bilgiler ile daha bilinçli yaşamasını sağlayabilirsiniz.

Her şeyi yarışa dönüştürmeyin: Komşunun çocuğunun ya da sınıf arkadaşlarının daha çalışkan olduğunu göstermek çocuğunuzu olumlu yönde motive etmez. Bunun yerine pozitif pekiştirmeyi deneyin. En iyisini yapmak için çocuğunuzu övün, teşvik edin. Kendisiyle yarıştığını, kendindeki gelişmeyi görmesine yardımcı olun. Dayanamayacağı bir aktivite bulmakta ona yardım etmeyi önerin ve pratik yapmasına yardım edin. Her gün niçin hareket etmesi gerektiğini anlatın ve bunun onu nasıl iyi hissettirdiğini öğretin.

Eşinizle sürekli tartışmayın: Eşinizle sürekli olarak tartışıyorsanız, çocuklarınız da bu şekilde hareket etmesi gerektiğini zannedecektir. Bu tarz tartışmalar stres için tetikleyicidir. Stresinizle mücadele edemiyorsanız stres yönetimi tekniklerini araştırmayı deneyin. Tartışmak başlangıçta kendinizi iyi hissettirebilir, ancak daha sonra kötüleştirir. Ayrıca tartışmanın verdiği stres çocuklar üzerinde negatif etki oluşturur. Negatif stresin obezite riskini artırdığı görülmüştür.

Dedikoduyu bırakın: Birisinin görünüşünü ve hareketlerini eleştirmek sizi olumsuz etkiler. Dedikoduyu ve gevezeliği bırakın. Televizyonlarda çocuk gelişimini etkileyecek onlarca dedikodu ve magazin programı var. Televizyonu kapatın, bu tarz basılı yayınları evinize sokmayın.

Davranışlarınıza dikkat edin: Çocuklarınızın yanında negatif davrandığınızı görürseniz, hemen bunu bırakın, yanlışlarınızın farkına varın. Bu konuda çocuklarınızdan da yardım alabilirsiniz. Negatif davrandığınızı çocuklarınız fark edip size bildirince çocuklarınız sorumluluğunu yerine getirdiği için daha mutlu olur.

Zaman

sümeyra
Fri 18 January 2013, 01:40 pm GMT +0200


     Aynen katılıyorum,çocuklar söylenenlere değil yapılanlara daha çok değer veriyor..Çocuk yetiştirmek tamamen sabır işi..Rabbim kolaylık versin hepimize inşaallah.

sumeyye
Fri 18 January 2013, 01:50 pm GMT +0200
s.a.. ; çocuklar anne , babalarinin yaptiği her davranişi beyinlerine kayit edip onu oldugu gibi uyguluyor , çevremde çok gördüm bunu..O sebeple davranişlar olmak üzere herşeye dikkat etmek gerekiyor..Rabbim c.c yar ve yardimcimiz olsun inşaallah.

ehlidunya
Fri 18 January 2013, 06:13 pm GMT +0200
Ve aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuh;Bana göre çocuk eğitiminde rol model olunmalı mesela baba namaz kılıyorsa çocukta ona bakarak namaz kılar. Anne kitap okuyorsa çocukta eline kitap alır oda okur . Sözden çok fiiliyat
önem arzediyor .ALLAH razı olsun

Hadice
Fri 18 January 2013, 09:50 pm GMT +0200
Ayrıca tartışmanın verdiği stres çocuklar üzerinde negatif etki oluşturur. Negatif stresin obezite riskini artırdığı görülmüştür.
İlk defa duydum diyeblirim..Şu devirde gerçektende zormu zor Rabbim yardımcımız olsun cümlemizin..