- Çocuklarınızın, akrabalarla vakit geçirmesini sağlayın

Adsense kodları


Çocuklarınızın, akrabalarla vakit geçirmesini sağlayın

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Thu 7 June 2012, 02:24 pm GMT +0200
Çocuklarınızın, akrabalarla vakit geçirmesini sağlayın

Memorial Şişli Hastanesi'nden Pedagog Dr. Melda Alantar, karnelerin iyi veya kötü olsun çocukların verimli bir yaz tatili geçirmesinin önemine dikkat çekti.

Tatil programını çocuğunuzun da istifade edebileceği şekilde yapmak önemli. Alantar, araba veya otobüs ile yapılan yolculuklarda çocukların güzergâhı haritalara bakarak takip etmelerinin, trafik levha ve işaretlerini izlemelerinin etkin öğrenmeyi sağladığını söyledi. Alantar, "Çevredeki tarihî ve doğal zenginlikleri tanımak ve yaşayarak öğrenmenin gerçekleşmesine yol açar. Çocuğun gelişimi, sosyalleşme sürecini de içermektedir. Bu nedenle kişiliğini geliştirmesi için ilgileri doğrultusunda sportif ve sanatsal etkinliklerden yararlanmalı, yaşıtlarıyla birlikte aynı ortamı paylaşabileceği kulüp, kurs gibi faaliyetlere katılmalıdır." diye konuştu.

AİLE BÜYÜKLERİNİ YAKINDAN TANIMALI

Pedagog Dr. Melda Alantar, özellikle ergenlerin aile törenlerine ihtiyaçları olduğunu belirtti. Alantar'a göre aile paylaşım geceleri düzenlenebilir, aile bağlarının pekiştirilmesi için geniş aile olarak tanımlanan büyükanne, büyükbaba, hala, teyze, amca, dayı, yeğen, kuzen vb. yakınlarla paylaşmak amacıyla ziyaretler yapılabilir. Şehir veya memleket dışında yaşayan yakın akrabalarla görüşmek için düzenlenen geziler, geniş aileyle kaynaşma fırsatı sundukları gibi, aile bireylerine doğdukları, büyüdükleri yerleri görme, anılarını tazeleme ve paylaşma imkânı da sağlar. Çocuklar, anne-babalarının geçmişe ilişkin anılarını dinlemekten zevk alır.

zaman