- Çocuklarınıza erken yaşta Kuran öğretin

Adsense kodları


Çocuklarınıza erken yaşta Kuran öğretin

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Sat 15 May 2010, 12:49 am GMT +0200


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ailelere 'çocuklarını zamanında, erken yaşta Kur'an öğretimi konusunda yönlendirmeleri'ni tavsiye etti.

Bardakoğlu, Kahramanmaraş'ta Hz. Ukkaşe Camii'nin açılışını gerçekleştirdi. Camiyi gezen Bardakoğlu, burada Yaz Kur'an kurslarıyla ilgili yöneltilen soruları cevaplandırdı. Kur'an kurslarının önemini vurgulayan Bardakoğlu, "Biz Kur'an kurslarımızın pedagojik esaslara uygun, açık, şeffaf, hesabı verilebilir olmasına önem gösteriyoruz. Bu itibarla da Kur'an kurslarımızın sayısının artması, ülkemizin birliği ve beraberliği, huzuru ve güveni demektir. Kur'an kurslarımız anayasamızın 24'üncü maddesinde ifade edildiği şekliyle, din eğitiminin devletin gözetimi altında yapılması ilkesini ailelerin iznine bağlı olarak çocuklarımızın zamanında yeterince din eğitimi alması ihtiyacının parçasıdır." dedi.

Tatil döneminin geldiğine dikkat çeken Bardakoğlu, görevlilerin gereken dikkati göstereceğini ifade ederek, "Mevzuata uygun şekilde camilerimizi, kurslarımızı, halkımızın din hizmetine tahsis edeceğiz. Aynı zamanda bütün camilerimiz, din eğitimi için, Kur'an eğitimi için çocuklarımıza mekân olacak inşallah." ifadelerini kullandı. Ailelere de tavsiyelerini sıralayan Bardakoğlu, "Ailelere en önemli tavsiyem, çocuklarını zamanında, erken yaşta Kur'an öğretimi konusunda yönlendirmeleri ve zamanında Kur'an eğitimini almasını sağlamaları. Çünkü anne babanın en önemli mesuliyetlerinden birisi, çocuğunun maddi sağlığını sağlamak ama manevi bakımdan da yetişmesine imkân hazırlamaktır. Biz çocuklarımızın hem maddi hem manevi sağlıklarından, yetişmelerinden sorumluyuz. Anne ve babaların en önemli sorumluluklarından bir tanesi budur." şeklinde konuştu.

elveda
Sat 15 May 2010, 06:37 pm GMT +0200
Sayın Diyanet İşleri Başkanımız'ın çalışma politikası takdire şayan.

Çiçekler
Sat 15 May 2010, 09:06 pm GMT +0200
sayın bardakoğlunun görüşlerine katılıyorum

queen
Mon 17 May 2010, 03:11 pm GMT +0200
katılıyorum, sayın başkan sağolsun.