- Çocukların kendilerini yazarak ifade edebilmesi çok önemli

Adsense kodları


Çocukların kendilerini yazarak ifade edebilmesi çok önemli

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Mon 11 April 2016, 06:49 am GMT +0200
Çocukların kendilerini yazarak ifade edebilmesi çok önemli

9-12 yaş grubu arasındaki çocuklar için düzenlenen yazarlık kursu ikinci haftasını tamamladı

Risale Haber - Haber Merkezi

AKAV Kültür Merkezi tarafından geleceğin yazarlarını yetiştirmek amacıyla düzenlenen 9-12 yaş grubu "Çocuklara Yazarlık Kursu" ikinci haftasını tamamladı.

Kursun ilk haftasında "Nasıl küçük yazar olunur?" sorusunun cevabını arayan çocuklar, bu hafta kendi hikayelerini yazmaya başladılar. Hikaye ve hikaye yazma aşamaları hakkında fikir edinen katılımcılar kendilerine ait hikayelerin ilk cümlelerini yazarken heyecanlıydılar.

Çocuklara Yazarlık eğitimini veren aynı zamanda kursun koordinatörlüğünü üstlenen Eğitimci - Yazar Ali Irmak, çocukların kendilerini yazarak ifade etmelerine çok önem verdiğini belirterek şunları söyledi: "Çocukların dünyası biz büyüklerin dünyasından daha renkli. Çok güzel fikirleri ve çok güzel hayalleri var. Biz 'Çocuklara Yazarlık Kursu'nda onlara kendilerini özgürce ifade edebilmelerini ve bunu yazarak da yapabilmelerini arzuluyoruz. Kursun müfredatı da bu amaca uygun şekilde hazırlandı."

Kursun çocuklar için kazanımlarına da değinen Irmak, "Çocuklar, önyargılarından arındırılarak yazma imkanı verildiğinde gerçekten istekli oluyorlar. Yazdıkları zaman da belli kazanımlar sağlıyorlar. Bu kazanımların başında hayal gücünü kullanma, gözlem yapma, kendini ifade etme yetenekleri geliyor. Ayrıca bütün bu süreçlerde sabretmeyi öğreniyorlar. Kursun bir diğer faydası da Türkçe'yi daha iyi kullanmak oluyor. Dili iyi kullanmak da düşünce ve fikirlerin sağlıklı aktarılması açısından çok önemli" dedi.

Çocuklara Yazarlık Kursu toplamda dört hafta sürüyor.

r.haber

Yağmur Gümüş
Mon 11 April 2016, 01:47 pm GMT +0200
Bismillah...
Çocukların gelişiminde bir diğer önemli nokta çocukların istediklerini, duygularını yazarak ya da konuşarak ifade etmeleridir.
Allah cc. razı olsun.

ceren
Mon 11 April 2016, 02:37 pm GMT +0200
Aleykumselam.Cocuklara kucuk yasta kendilerini ifade edebilmeleri icin firsat verilmelidir.Ve konusarak yada yazarak bu aliskanligi getirilmelidir.Rabbim bizleri bilincli bir anne baba yapsin inşallah.....

melda 6D
Mon 11 April 2016, 02:45 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Çok güzel bir etkinlik . Ben de bu kursa katılmak isterdim ama yaşım geçti :) Allah razı olsun.

damla6d
Mon 11 April 2016, 03:15 pm GMT +0200
#Esselamu aleykum..Çocukların hem kendilerini ifade edebilme hem de kendilerini geliştirmesinde yazının birçok önemi vardır..Rabbim razı olsun..#

Alican 7-B
Mon 11 April 2016, 08:46 pm GMT +0200
Aleyküm selam ve rahmetullah ve berekatühü. Bu şekildeki kurslar etkinlikler hem eğlenceli hem de faydalı oluyor. Rabbim devamını getirir inşAllah. Rabbim paylaşım için razı olsun.