- Çocukların camide oynamasına izin verin

Adsense kodları


Çocukların camide oynamasına izin verin

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sun 1 July 2012, 09:41 am GMT +0200
Çocukların camide oynamasına izin verin




Fatih Müftülüğü'nce yaz Kur'an kurslarının başlaması dolayısıyla Fatih Camisi'nde 'Yaz Kur'an Kursları Çocuk Şenliği' düzenlendi

   Fatih Müftülüğü'nce düzenlenen 'Yaz Kur'an Kursları Çoçuk Şenliği'nde, kırmızı-beyaz balonlarla donatılan Fatih Camisi'nin avlusunda bir araya gelen çocuklar, tiyatrocu Hüseyin Goncagül ve ekibinin hazırladığı gösteri ve skeçlerle eğlendi.

Karagöz-Hacivat ile İbiş'in de eşlik ettiği gösterilerde Goncagül, çocuklara nasıl saf tutulacağını, nasıl namaz kılınacağını oyunlarla gösterdi. Fatih Müftüsü Emrullah Üzüm, çocuk şenliğinin bu yıl ilk kez Fatih Camisi'nde düzenlendiğini ve bu şenliğin Türkiye'ye model olmasını istediklerini söyledi.

Ahlak, saygı, ibadet ve dua problemleri olmaması için, çocukların mutlaka camide büyümesi gerektiğini ifade eden Üzüm, şunları kaydetti: 'Doğar doğmaz çocuklarımızı camilere getirelim, orada oyun oynamalarına müsaade edelim. Camiler esas çocuklarımız içindir. Caminin doğal hayatımızın içinde olması gerekiyor ki gelecekte çocuklarımız daha başarılı, aileler daha güçlü olsun. Camilerimiz bir sığınaktır.'

Üzüm, çocukların anaokuluna başlamadan camide manevi eğitim almaları durumunda, anne ve babaların işlerinin daha da kolaylaşacağını söyledi. Bu yıl Fatih'te açılan Kur'an kurslarına 10 bine yakın çocuğun katılımının beklendiğini belirten Üzüm, kursların 2,5 ay devam edeceğini ifade etti.

Fatih'teki Kur'an kurslarında öğleden önce Kur'an-ı Kerim eğitimi verildiğini, öğleden sonra da spor aktivitelerinin gerçekleştirildiğini anlatan Üzüm, 'Camiye gelen çocuklar, din eğitimlerini sevgi ortamında alıyorlar. Öğleden sonra da sporlarını disiplinli bir şekilde yapıyorlar' diye konuştu.

Yeni Şafak

sumeyye
Sun 1 July 2012, 01:55 pm GMT +0200
s.a.. ; Maşaallah çok güzel etkinlik bunlar oyun yaşındaki  çocukları sevgiyle dini eğitimi vermek onları bıktırmadan anlatmak çok iyi olmuş , denildiği gibi inşaallah bütün camilere örnek olur bu...Geleceğimiz olan çocuklarımızı camilerde güzellikle yetiştirebilmek bizlerin elinde..Allah c.c. razı olsun.