- Çocuklarımıza manevî eğitim verelim

Adsense kodları


Çocuklarımıza manevî eğitim verelim

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Wed 16 June 2010, 12:34 am GMT +0200



Kısa adı KİHMED olan Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneğinin 2009 -2010 eğitim öğretim yılında düzenlediği, “Liderlik ve Motivasyon Konferansları”nın son programına Prof. Dr. Mehmet Emin Ay konuşmacı olarak katıldı. Ailede din eğitimi konulu konf


Din eğitiminde aileye büyük bir görev düştüğünü dile getiren Ay, “Toplumun sağlıklı olabilmesi için ailede mutlaka din eğitiminin küçük yaştan itibaren verilmelidir” dedi. Ailelerin bu konuda birer rol model olmaları gerekliliğine vurgu yapan Mehmet Emin Ay, “Satanist olmuş, kötü alışkanlıkları olan çocuklara baktığımızda temelde din eğitimi almadıklarını görürüz. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklar edinmemesi için temelde din eğitimini vermeli, çocuklara Allah sevgisini, din sevgisini, anne babaya saygı ve sevgiyi öğretmeliyiz ve çocuğun konuşmaya başladığı anda öğreneceği ilk kelime ‘La İlahe İllallah’ olmalıdır” şeklinde konuştu.

ANNE BABALAR ÖRNEK OLMALI

Çocukların anne ve babasını örnek aldığını belirten Ay, çocuklarımıza iyi birer örnek olmamız gerektiğini ifade ettiği konferansa, 2010-2011 eğitim- öğretim döneminde sürecek olan liderlik ve motivasyon eğitimlerinin dönem sonu programına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, İzmit İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhterem Aktaş ve çok sayıda veli katıldı.

DERCEYE GİRENLERE ÖDÜL

KİHMED’in İmam Hatip Okulu öğrencileri arasında düzenlediği geleneksel kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere düzenlenen programda ödülleri dağıtıldı. Okunan 5 ayrı eser sonunda gerçekleştirilen sınav sonrasında dereceye giren Esra Oktay, Kübra Yılmaz, Kübra Mutlu, Nisanur Özler, Hümeyra Yener, İkra Güvenkaya’ ya ödülleri verildi. Ayrıca sınav sonrasında ilk 40’a giren öğrenciler özel rehber eşliğinde İstanbul gezisine götürülecek.
Yeni Asya
 

Salihalp
Wed 16 June 2010, 09:36 am GMT +0200
..Nede olsa ağaç yaşken eğilir çok önemli bir mevzu gerçekten.asla ihmal edilmemeli fakat bunun olabilmesi içinde öncelikle aile büyükleri kendini eğitmeli,geliştirmeli diye düşünüyorum..ve böyle konferansların artmasını temenni ediyorum(katılımlarında tabii:)

ehlidunya
Wed 16 June 2010, 12:40 pm GMT +0200
bacı allah razı olsun bende annemden manevi anlamda çok şey öğrendim allah yerini cennet eylesin inşallah