- Çocuklara Kâbe, Arafat ve Mescidi Nebevi anlatılmalı

Adsense kodları


Çocuklara Kâbe, Arafat ve Mescidi Nebevi anlatılmalı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Fri 4 October 2013, 03:23 pm GMT +0200
Çocuklara Kâbe, Arafat ve Mescidi Nebevi anlatılmalı



Aile dergisi Moral Dünyası, Ekim ayı kapak dosyasında ‘Hac döneminde çocuk terbiyesi’ konusunu ele aldı.

İlahiyatçı Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ile ünlü pedagoglar Mehmet Teber ve Ali Çankırı’nın yorumlarına yer verilen dosyada Hac döneminde çocuklara Kâbe, Arafat, Mescidi Nebevi gibi kavramları öğretmenin gerekliliği vurgulandı.

Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, “Hac ve umreyi miniklere anlatmak, duygu dünyalarında Mekke ve Medine gibi beldelere ilgi uyandırmak anne babanın görevlerinden biridir.” dedi. Ay, ilahilerin çocukların Hac bilincini artıracağını da dile getirdi. Pedagoji Derneği Başkanı Mehmet Teber de çocuklara Kâbe’nin Allah’ın evi olarak tanıtılmasında sakınca bulunmadığını aktarırken, şunları kaydetti: “Çocuklar Allah’ın burada yaşadığına bile kanaat getirebilir. Bizler bütün müslümanların toplanma yerinin orası olduğunu, durumu elveren müminlerin oralara giderek dua ettiğini anlatabiliriz. Kabe ile Hac bağını da maketler ve videolarla ortaya koyabiliriz. “Teber, çocukların mekânları algılamasının oyuncaklarla daha kolay hale gelebileceğini belirtti. Anne babalara evlatlarına cami ve Kâbe unsuru olan oyuncaklar almayı önerdi. Simgelerin çocukların dünyasında daha fazla yer edeceğini savunan Teber, “Çocukla yolda giderken camilere dikkat etmek, minare bulmaca oynamak gibi yöntemlerle bir duyarlılık oluşmasına neden oluyor.” dedi.Pedagog Ali Çankırılı ise “Anne ve babaların Kâbe’de tavaf sırasında kucağında uyuyan bebeklerin olması, Mescid-i Haram’da ve Mescid-i Nebevî’de cemaatle namaz kılarken bebek ağlamaları ve çocuk seslerinin müzik gibi kulağınıza gelmesi güzeldir. Çocuklar ve bebekler buraların kutsal mekân olduğunu tam anlamı ile idrak edemezler ama gördükleri, yaşadıklarını da bilinçaltına kaydedip ömür boyunca da unutamazlar.” ifadelerini kullandı.

Cihan

ehlidunya
Fri 4 October 2013, 04:19 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ;Nasıl her meyve mevsiminde yetiştiriliyorsa toplanıyorsa hac mevsimindede çocuklara kabe ravza kurban kitabı mübin anlatılarak onların gönlünde rahmeti rahman yer edinmesi sağlanmalıdır.İnşaallah amel edilen bir hizmet olur.allah razı olsun

cerendemir
Fri 4 October 2013, 11:53 pm GMT +0200
Benim kardeşim9 yaşında.Ve annem den en çok istediği Kâbe'ye gitmek.Burada aile ve çevre çok etkili oluyor.

Rüveyha
Sat 5 October 2013, 12:55 am GMT +0200
Rabbim bizleri de böyle anne , babalardan eylesin..Bilinçli olup ,evlatlarımızı hayırlı birer müslüman olarak yetiştirmemizi nasip eylesin..