- Çocuklara en güzel armağan

Adsense kodları


Çocuklara en güzel armağan

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Thu 26 April 2012, 02:27 pm GMT +0200
Çocuklara en güzel armağan

Mayıs 2007 20.SAYI


Hikayeler ve Etkinliklerle Okul Öncesi Kavram Kitaplığı” serisi, okul öncesi dönemi çocuklarının çeşitli nesne ve kavramları öğrenmeleri için Kağıt Gemi Kitaplığı’ndan çıktı. Halihazırdaki etkinlik kitaplarından farklı olarak her kavram için bir de öykü bulacağınız bu serinin metinleri Nazan Bülbül’e, çizimleri ise Derya Işık Özbay’a ait.
Oldukça şirin bir dille kaleme alınan öyküler okunduğunda, bir çocuğun kaleminden çıkmışçasına bir his uyandırıyor. Bu yönüyle de çocukların en sevdiği kitap arkadaşları arasında yer alacağa benziyor. Seriye eklediği bu şirin metinlerle etkinlik kitabı çalışmalarına yeni bir soluk getiren Nazan Bülbül, özellikle okul öncesi dönemi çocuğu ve anne baba arasındaki ilişkinin kuvvetlenmesine vesile olacak bu kitapların, anaokullarına yönelik verimli bir kaynak olduğunu söylüyor.

Çoklu zeka kuramına uygun öğelerin bulunduğu seri hayli eğlenceli. Zira boyama, nokta birleştirme, eşleştirme gibi pek çok etkinliğe yer verilmiş kitaplarda. Şimdilik renkleri, sayıları, zıt kavramları ve şekilleri anlatan “Renk Renk Rengarenk”, “Saymak Öyle Kolay ki!”, “Biri Islak Biri Kuru” ve “Köşe Köşe Dört Köşe” isimli dört kitaptan oluşan seri, toplam 12 kitabı kapsayan bir proje. Çalışmalarına ara vermeden devam eden Bülbül, serinin bundan sonraki kitaplarında taşıtlar, hayvanlar, sebze-meyveler, meslekler, eşyalar ve vücudumuz konularını ele alacaklarını belirtiyor. Çocuğunuzun yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmesini istiyorsanız bu seri onlara güzel bir tatil armağanı olacak.

Nazan Bülbül kimdir?

1979’da Sivas’ın Suşehri ilçesinde dünyaya gelen Nazan Bülbül, Yabancı Dil Ağırlıklı Kadir Has Lisesi’nden sonra, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Yazın çalışmaları kısa öykülerle başladı. Çeşitli dergilerin editörlüğünü yaptı. Bülbül’ün İngiliz çocuk edebiyatından çevirisini yaptığı “Hazine Arayışı” ve “Söz Uslu Olacağız” adlı çocuk romanları Şule Yayınları tarafından yayınlandı. Kağıt Gemi Kitaplığında çalışmalarına devam eden Bülbül, kendisinden her konuda desteğini esirgemeyen eşiyle birlikte İstanbul’da yaşıyor.

Derya COMBA