- Çocuklar yaz partileriyle tuzağa düşürülüyor

Adsense kodları


Çocuklar yaz partileriyle tuzağa düşürülüyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sun 11 April 2010, 10:55 am GMT +0200

Emniyet, yaz tatilinin yaklaşması dolayısıyla çocuklara içkili eğlence düzenleyen işletmelere yönelik denetimlerini artırdı


Aileleri uyaran çocuk polisi, 'yaz partisi', 'çılgın parti', 'kapanış partisi' adı altında düzenlenen toplantılarla öğrencilerin istismar edildiğine dikkat çekti.

Kötü niyetli bu kişilerin tespiti için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade eden emniyet yetkilileri, bu tür toplantıların polise bildirilmesini istedi. Son üç ayda içkili işletmelere müşteri olarak alınan çoğunluğu ilköğretim ve lise öğrencisi 287 çocuk, Ankara polisi tarafından ailelerine teslim edildi.

Uzmanlar, çocukları ve gençleri suistimal etmek isteyen kişilerin, 'yaz partisi', 'çılgın parti', 'kapanış partisi' adı altında toplantılar düzenlediğini belirterek, kötü niyetli kişilerin bunları internet üzerinden pazarladıklarını kaydetti. Bu toplantılarda çocuklara 'sınırsız içki' vaat edildiğini vurgulayan yetkililer, bu tür toplantılara katılan çocukların alkolün etkisiyle cinsel olarak da istismar edildiğini söyledi. Kötü niyetli bu kişilerin tespiti için polisin aralıksız çalıştığını ifade eden uzmanlar, bu tür toplantıların polise bildirilmesini istedi.

Denetimlerini artıran Ankara Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri 2010 yılının başından itibaren, 63 eğlence merkezi ve 53 internet kafede denetim yaptı. Denetimlerde 39 işyerinin yaşları küçük çocukları müşteri olarak aldığı tespit edildi. İşletmelere müşteri olarak alınan çoğunluğu ilköğretim ve lise öğrencisi olan 287 çocuk, polis tarafından ailelerine teslim edildi.

Ekipler, ayrıca sokaklarda mendil, çiçek satan 117 çocuğu topladı. Bu çocuklardan ilk olarak tespit edilenlerin aileleri uyarılarak çocukları kendilerine teslim edildi. Birden fazla çocuğunu dilendiren ya da seyyar satıcılık yaptıran ailelere ise Kabahatler Kanunu çerçevesinde işlem yapıldı. Çocuklarını sürekli dilendiren veya satıcılık yaptıranlarla ilgili ise 'koruma kararı' alındı. Mahkeme tarafından korunması istenen çocuklar Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. İnternet kafelerde yapılan denetimlerde 15 işletmenin bilişimle ilgili mevzuata aykırı hareket ettiği tespit edildi. İl SGK Müdürlüğü, sigortasız işçi çalıştıran 35 işletmeye ceza uyguladı. Tarım İl Müdürlüğü 39 işletmenin kurallara uymayan gıda sattığını belirledi. İl Sağlık Müdürlüğü, denetlenen yerlerden 39'unun sağlık şartlarına uymadığını kaydetti.


Zaman
 

Çiçekler
Sun 11 April 2010, 08:59 pm GMT +0200
allah emniyet güçlerinin gücünü artırsın insanlar ne hainlikler düşünüyor şerlerinden Allaha sığınalım