- Çocuk yuvasında ağız ve diş sağlığı konferansı

Adsense kodları


Çocuk yuvasında ağız ve diş sağlığı konferansı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Thu 23 June 2011, 06:52 pm GMT +0200
Çocuk yuvasında ağız ve diş sağlığı konferansı

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi, Ünye Sabancı Çocuk Yuvasında Ağız ve Diş Sağlığı Konulu Bir Konferans verdi. Diş Hekimi Dr. Şule Şöhret Dönmez’in verdiği konferansta öğrenciler ağız ve diş sağlığı ile ilgili bir çok konuda bilgilendirildi.

Sunumuna dişlerin ne işe yaradığını anlatarak başlayan diş hekimi Dönmez, “Dişler sindirim sisteminin başında besinlerin ufalanıp parçalanmasına, koparılmasına yardım eder. Kendini çevreleyen destek dokuları korur ve gelişmelerini sağlar. Konuşmayı ve seslerin doğru bir şekilde çıkmasını sağlarlar.” dedi.
Süt dişlerine de değinen Dönmez, “Çocuk doğduktan sonra 6. aydan itibaren çıkmaya başlayıp 30-36. aylarda çıkması tamamlanan dişlere süt dişi veya bebeklik dişleri denir.” şeklinde konuştu.
5-6 yaşından itibaren 1. büyük azı dişi ile başlayıp 20 yaşına kadar çıkan ve ömür boyu ağızda kalacak dişlere kalıcı diş denildiğini belirten Dönmez, bu dişlerin ilkinin 6 yaşında çıkacağını belirtti. Dişlerin nasıl çürüdüğünü de anlatan diş hekimi Şule Şöhret Dönmez, diş fırçalamanın önemini vurguladı. Dişlerimize ve diş etlerine zarar veren mikropların genel sağlığı da etkileyeceğini belirten Dr. Şule Şöhret Dönmez, "İhtiyacımız olan bir diş fırçası ve diş macunudur. Dişlerimizi günde iki kez fırçalamamız onları mutlu eder. Ayrıca mutlaka 6 ayda bir diş hekimine gitmeli ve ağız ve diş sağlığımızı kontrol ettirmeliyiz." tavsiyesinde bulundu.

Haber Kaynağı: Cihan