- Çocuk ve Risalei Nur

Adsense kodları


Çocuk ve Risalei Nur

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Mon 6 September 2010, 09:08 pm GMT +0200
ÇOCUK VE RİSALE-İ NUR

Metin Karabaşoğlu

Bazı ‘Latif Nükteler’i içeren Yirmisekizinci Lem’a’da, Lem’alar’a derc edilmesindeki hikmetin ilk etapta pek kavranamadığı bir mektup vardır. Şefik adındaki bir talebesinin Bediüzzaman’a yazmış olduğu bu mektup, ilk okuyuşta, samimi duygularla yazılmış sıcak ve safiyane bir mektup olmaktan ibaret gözükür insana.

Nitekim, bu mektupla ilgili şahsî tecrübem bu şekilde başlamış, ancak uzun bir zaman sonradır ki, bu mektup anlam ve derinliğini bana açmıştır. Çocuklara Risale-i Nur’u ne şekilde takdim edeceğini bilemeyenler için, bu mektup, manidar ipuçları vermektedir. En ziyade dikkate değer yanı, herhalde budur.

Mektubun bilhassa son paragrafından öğrendiğimize göre, Şefik adlı Nur talebesi ‘üç yaşından sekiz yaşına kadar’ çocukları ile yeğenlerine Risale-i Nur okumuştur. Ama, meselâ “Bunlar Risale-i Nur’dur. Üstad Bediüzzaman Said Nursî bunları yazmıştır” gibi bir girişle değil! Hele hele, “Gelin bakalım. Şimdi size Risale-i Nur okuyayım” diye hiç değil.

Bilakis, kendisi Risale-i Nur okuyorken çocuklar başına toplanıp ne okuduğunu sormuşlar; o da “Elmas, cevher, nur” demiştir. Bu cevapla merakları uyanan çocuklar ‘elmas, cevher, nur’u anlamaya çalışırken, Şefik onları sevmiş, çay vermiş, okumaya devam etmiş, aradaki sorularına “Bu, elmas, cevher, nurdur” şeklindeki merak uyandırıcı cevapla mukabele etmiş, ‘anlayamadıkları’ yerleri ‘onların anlayabileceği şekilde’ izah etmiş ve en sonunda “Nur, bunu okumaktır. Elmas, bu sözleri yazmaktır. Cevher de, bu kitaptan aldığınız imandır” diye bir açıklama getirmiştir.

mevlüdekalınsaz
Sat 7 March 2015, 08:58 pm GMT +0200
“Nur, bunu okumaktır. Elmas, bu sözleri yazmaktır. Cevher de, bu kitaptan aldığınız imandır”

Esselamu leykum ve rajmetullah.Allah razi olsun guzel paylasiminiz icin.
Insallah risalei nurdan her daim istifade edenlerden oluruz bizlerde

ceren
Sun 8 March 2015, 01:16 am GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan Halim abi.Risalei Nur okumak insanın ruhunu dinlendiren,aklın daki sorulara cevap bulan bir kitaptır.Üstad kur anı kerimi tefsir ederek Risalei nuru yazmıştır.Bizler de inşallah hakkıyla okuyup,insanlara hayırlı bir şekilde hizmet edip onları İslam yolun da yetiştiririz...

neslihan
Wed 1 April 2015, 09:33 pm GMT +0200
“Nur, bunu okumaktır. Elmas, bu sözleri yazmaktır. Cevher de, bu kitaptan aldığınız imandır” Ne güzel çocukların anlayacağı bir dille izah etmiş bizler de bu yöntemle çocuklara öğretebiliriz, anlanlatabiliriz.