- Çocuk, evde secde ve duaya şahit olmalı

Adsense kodları


Çocuk, evde secde ve duaya şahit olmalı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sun 28 August 2011, 03:30 pm GMT +0200
Çocuk, evde secde ve duaya şahit olmalı

 Evin içinde ibadet-ü taate ayrılmış hem bir yer hem de bir zaman olmalıdır. Beş vakit namaz, imkân varsa evde cemaatle kılınmalı veya çocuğun elinden tutulup camiye götürülmelidir.
Çocuk, hiçbir zaman evde secde etmeyen baş, ağlamayan göz, duaya kalkmayan el görmeyecektir. Bilakis o, her zaman evde hassasiyet, titizlik ve derin bir kulluk şuuru müşahede edecektir.

Bundan başka günün bir saatinde Allah'a dua edeceğiniz özel bir saatiniz olmalıdır. Önceden belirlemiş olduğunuz bir saatte Mevlâ'nın karşısında duygularınızı dile getirip dertlerinizi O'na açmalısınız ve Yüce Yaratıcı'nın her zaman sığınılacak bir kapı olduğunu fiilen göstermelisiniz. Bu dualarınızı açıktan, sesli olarak yapmanız yararlı olur. Rasûlü Ekrem'den (sas) mervî olan duaları sahabe ondan duymuştu. Bunların birçoğunu, Hz. Âişe (ra) nakletmektedir. Hz. Ali, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin (r.anha) efendilerimizden de bu konuda nakiller vardır. Öyleyse sizler de çevrenizdekilere dualarınızı duyurabilir ve onun öğrenebileceğini hedefleyerek dua edebilirsiniz. Eğer çocuğunuzun, duygulu olmasını, Allah (cc) anıldığı zaman titremesini arzu ediyorsanız başta sizin öyle olmanız icap eder.

zaman

mavi derinlik
Fri 16 September 2011, 11:42 pm GMT +0200
     "En iyi nasihat örnek olmakdır" der Kahraman tebliğci Malcolm X... Ve özellikle ibadet öğretmek için örnek olmak mecburidir... Gönülden yapılması gereken bir vazifenin, sevdirerek, Karşısında uygulayarak gösterilmesi zaruridir...Rabbimiz iyi örnek olmayı nasip eylesin cümlemize..  Kötü örnek olmaktansa Rabbimize sığınıyorum...

zahdem
Fri 16 September 2011, 11:47 pm GMT +0200
çocuk boş kaset gibi ve de boş kab gbidir.o nedenle içini dolduracağımız şeyin ona ne kazandırıp ne kaybettireceğini iyi hesap etmeliyiz.ailede saz caz dinleniyosa çocuk ona aşina olur,ezan kur an okunuyosa çocuk onu kapar.
hatta çocuk daha anne karnında iken anne hangi ortamlarda bulunmuşsa çocuk o yöne meyilli olur

Hadice
Sat 17 September 2011, 01:57 pm GMT +0200
Hani bir ata sözü vardır;"Üzüm üzüme baka baka kararır diye"Çocuklar bizim aynamızdır kendimiz onlardada görebiliriz ..
Hyırlı evlatlar yetiştirebilmek duasıyla..