- Çocuk çamaşır suyu içerse ailesine soruşturma açılacak

Adsense kodları


Çocuk çamaşır suyu içerse ailesine soruşturma açılacak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Tue 1 November 2011, 01:39 pm GMT +0200
Çocuk çamaşır suyu içerse ailesine soruşturma açılacak



Çamaşır suyu ve sıvı deterjan gibi kimyasal maddeleri içerek zehirlenen çocukların sayısındaki artış, yetkilileri harekete geçirdi.

Sadece geçen ay dört çocuğun deterjandan zehirlenerek öldüğü Kayseri'de İl Sağlık Müdürlüğü, bundan sonra yaşanacak vakalarda sorumlu görülen ailelere soruşturma açılacağını açıkladı.

Orijinal kutularından çıkarılıp pet şişe gibi ambalajlara konulan sıvı deterjanların büyük tehlike arz ettiğine dikkat çeken uzmanlar, cam ve pet şişelere konulan kimyasalların özellikle çocuklar tarafından suyla karıştırıldığına dikkat çekiyor. Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, zehirlenme olaylarıyla ilgili hastanelere gelen vakalar için, dikkatsiz davranıldığı gerekçesiyle sorumlu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Aileler hakkında dikkatsizlik nedeniyle zehirlenmeye sebebiyet vermek suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını belirten yetkililer, anne ve babaları kimyasal temizlik ürünlerinin orijinal kutularından çıkarılmaması konusunda uyardı.

Kimyasalların, çocukların ulaşamayacakları yerlerde saklanması gerektiğini belirten Kayseri İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, "Anne ve babalar çok dikkatli olsunlar. Çamaşır suyu ve sıvı deterjanları orijinal ambalajından çıkarmasınlar ve su şişesi gibi benzeri ambalajlara da koymasınlar. Ayrıca bu ürünleri zararlı-faydalı ayrımı yapamayan çocukların erişemeyeceği yüksek yerlerde muhafaza etsinler." şeklinde konuştu. Çetinkara, kimyasal madde yutan çocuğun kusturulması veya ona yoğurt yedirilmesinin çok büyük hatalardan olduğunu vurguladı.

CİHAN