- Çocuğun Bakımı Ve Terbiyesi

Adsense kodları


Çocuğun Bakımı Ve Terbiyesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
saniyenur
Sat 16 June 2012, 09:51 am GMT +0200
Çocuğun Bakımı Ve Terbiyesi (Hidane)

Rasulullah, Hudeybiye Anlaşmasından sonra Mekke'ye gittiğinde Hamza'nm kızı, "Amca, amca" diye çağırarak onun peşine ta­kıldı. Derken onu Ali alıp elinden tutarak Fa-tıma'ya, "Al bunu amcanın kızıdır: al götür" dedi. Bunun üzerine Ali ile kardeşi Cafer ve Zeyd b. Harise ihtilafa düşüp hepsi de bu kıza kendisi bakmak istedi. Ali, "Onu ben aldım, o benim amcamın kızıdır" dedi. Cafer, "O be­nim de amcamın kızıdır; ayrıca teyzesi de be­nim hanımımdır" dedi. Zeyd ise, "O benim kardeşimin kızıdır" davasını ileri sürdü. Niha­yet Rasulullah, "Teyze, anne mesabesinde­dir" buyurarak kızın teyzesine, Cafer'in karısı Esma'ya verilmesine hükmetti. (Buhari ve Müslim).

Abdullah b. Amr'da rivayet olunduğuna göre bir kadın, "Ya Rasulullah, şüphesiz ki şu oğ­luma kamım yuva, göğsüm pınar, sinem de kundak olmuştur. Şimdi ise babası beni boşa­dı ve çocuğu benden çekip almak istedi" de­miş, bunun üzerine Rasul-ü Ekrem, "Yeniden evlenmediğin müddetçe çocuğu almaya daha çok hakkın vardır" buyurmuştur. (Ahmed ve Ebu Davud).

Ebu Hureyre'den rivayet olunduğuna göre bir kadın gelerek, "Ey Allah'ın Rasulü, kocam oğlunu gerçekten alıp benden uzaklaştırmak istiyor. Halbuki oğlumun bana faydası yeni dokunmaya başlamıştı; bana Ebu İnebe kuyu­sundan su taşıyordu" demiş, arkasından da kocası gelmişti. Rasulullah, "Ey oğul, bu baban bu da annen! (Haydi bakalım) hangisini istersen onun elinden tut" demiş; çocuk da he­men annesinin eline yapışmış, annesi de onu yanına alıp götürmüştür. (Ebu Davud, Nesei, Darimi).