- Çocuğa ne yapması gerektiğini söyleyin

Adsense kodları


Çocuğa ne yapması gerektiğini söyleyin

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
Hadice
Thu 23 September 2010, 06:48 pm GMT +0200
                                      Çocuğa ne yapması gerektiğini söyleyin

Çocuklarda görülen aşırı hareketlilik, dikkat dağınıklığı ve isteklerini erteleyememe gibi sorunlar karşısında anne-babalara önemli görevler düşüyor. Çocuk Gelişim Uzmanı Aysun Demirok, çocuğa ne yapmamasından çok ne yapması gerektiğinin söylenmesi ve doğru model olunması gerektiğini söyledi.

Çocuğa baskı yapılmasının son derece yanlış olduğunu belirten Demirok, ailelere şu uyarılarda bulundu:

"Çocuktan bir şey istenilirken çocuğun dikkati çekilmeli, gözlerinin içine bakılmalı ve basit, anlaşılır isteklerde bulunulmalıdır. TV, bilgisayar ve video oyunları sınırlanmalıdır. İlköğretim çağındaki çocukların en çok 1 -1,5 saat televizyon ve bilgisayar başında vakit geçirmelerine izin verilmelidir. Çocukla kurulan iletişimde kesin sınırlar olmalı, kurallar ve beklentiler açık şekilde verilmeli, 'hayır'ın anlamı 'hayır' olmalıdır. Dikkat çekecek yollarla talimat verilmelidir. Eğer çok monoton bir ses tonuyla talimat veriyorsanız çocuğunuz bunu önemsemeyebilir. Talimat verirken göz kontağı kurmak, tane tane sakin ama ciddi bir şekilde konuşmak işe yarayabilir."
Çocuğa bağırmanın yanlışlığına dikkat çeken Demirok, "Çocuğa ne yapmamasından çok ne yapması gerektiği söylenmeli ve gösterilmeli ve doğru model olunmalıdır." dedi.


Alıntı