- Cizreliler Kadir Gecesini Kürtçe mevlitle ihya etti

Adsense kodları


Cizreliler Kadir Gecesini Kürtçe mevlitle ihya etti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Mon 6 September 2010, 10:22 am GMT +0200



Mübarek Kadir Gecesi'nde, tüm ülkede olduğu gibi Şırnak'ın Cizre ilçesinde de camiler doldu taştı


İlçe merkezinde bulunan bütün camiler tıklım tıklım doldu. Nuh Nebi Camii, Ulu Camii ve Huzur Camii'ne akın eden vatandaşlar gecenin feyzine erebilmek için cemaatle namaz kıldı. Bütün camilerde Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi, Kürtçe mevlitler okundu ve hediyeler dağıtıldı.

Nuh Nebi Camii'nde Kadir Gecesi heyecanı ve coşkusu doruğa ulaştı. Cami imamı Mahmut Müren, 2 müezzin ile beraber Kürtçe mevlit okuyarak selat-ü selam getirdi. Camiye gelen cemaatin gür sesi geceye ayrı bir tat verdi.

Müftü Sami Yılmaz, Kırmızı Medrese'de verdiği vaazında, gecenin öneminden bahsetti. 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayı içindeki Kadir Gecesi'nin feyzi ve bereketini ele alan Yıldız, Müslümanların bu gecenin bereketinden iyi istifade etmeleri gerektiğini söyledi. Büyük günahlardan bir bir söz eden Sami Yıldız; içki, zina, yalan söylemek, yalan yere yemin etmek, ana ve babaya itaatsizlik, namaz kılmamak gibi bir çok büyük günahın bulunduğunu, fakat insanın kalpten tevbe etmesiyle yüce Allah'ın bu günahları affedebileceğine inandıklarını belirtti.