- Ciltte gizli duyusal sistem bulundu

Adsense kodları


Ciltte gizli duyusal sistem bulundu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Wed 25 May 2011, 02:15 pm GMT +0200
Ciltte gizli duyusal sistem bulundu


Uluslararası bir araştırma grubu, dokunma ve hissetme yeteneğini veren sinir sisteminin yanında insan vücudunun tümüyle tek ve ayrı bir duyusal sisteme sahip olduğunu buldular.
The Journal Pain isimli dergide yayınlanan habere göre, bu duyusal ağın kan damarlarımızın ve ter bezlerinin her yerinde konuşlandığını belirten araştırmacılar, birçok insanda bunun farkedilmediğini söylediler.

Araştırmacılar, önceden bilinmeyen anormallikleri olduğu teşhis edilen 2 hasta üzerinde çalışırken, bu gizli duyusal sistemi bulduklarını açıkladılar. Bu hastaların "acıya karşı doğuştan hissizlik" gibi çok nadir rastlanan bir duruma sahip olduklarını söyleyen araştırmacılar, bu durumda olan diğer bireylerin ise ciltlerinin aşırı kuru olduğu, sık sık kendilerini yaraladıkları ve genellikle çeşitli zihinsel engellerinin bulunduğu kaydediliyor.

Normal koşullar altında cildin farklı sıcaklıklar, cep telefonu titreşimi, kılların hareketi ve acı veren stimuli gibi farklı mekanik temasları ayırt etmek için birçok farklı sinir ucu türü içerdiğini söyleyen araştırmacılar, küçük kan damarlarındaki ve ter bezlerindeki duyusal sinir ucu varlığının cildin içine gömülü olduğunu buldular.

Yıllardır küçük kan damarları ve ter bezlerindeki farklı türlerdeki sinir uçlarını belirlediklerini belirten araştırmacılar, bunların kan akışını ve terlemeyi düzenlediğini farzettiklerini, bu nedenle bilinçli duyulara katkıda bulunduğunu hiç düşünmediklerini ifade ettiler.



Zaman