- Chrome'a bir özellik daha

Adsense kodları


Chrome'a bir özellik daha

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Mon 20 February 2012, 06:48 pm GMT +0200
Chrome'a bir özellik daha!

Chrome'a parola oluşturma özelliği geliyor!
 
Google, sonunda herkesin canını sıkan bu soruna da Chrome ile el atarak sorunu kökten çözecek!

Farklı siteler için kullandığımız farklı parolaları hatırlamak, birçoğumuz için sorun olmaya devam ediyor. Bazılarımız her web sitesi için tek bir parola da kullanabiliyor, ancak bu yöntem büyük bir güvenlik riski taşıyor.

Google ise Chrome web tarayıcısına, web sitelerine kaydolurken otomatik olarak güçlü bir parola oluşturan bir çözüm entegre etmek üzere çalışıyor. Chromium Blog'da anlatılana göre Chrome, parolayı otomatik olarak girmek yerine size bir parola teklif ediyor ve kabul etmeniz durumunda bu parola kullanılıyor. Bunun nedeni ise farklı web sitelerinin farklı parola gereksinimlerinin olabilmesi (parolanın uzunluğu, içerdiği karakterler gibi).

Google'ın hazırladığı bu işlev büyük bir kolaylık getirebilir ancak bazı tehlike ve soru işaretleri de mevcut. Örneğin kullanıcının Chrome hesabı ele geçtiğinde tüm parolalar saldırganın eline geçebilir. Google böyle bir durum fark edildiğinde "tüm parolaları otomatik olarak değiştirmenin mümkün olabileceğini" söylüyor. Diğer bir soru işareti ise parolayı kullanabilmek için mutlaka bir Chrome tarayıcısına ihtiyaç duyup duymayacağımız.