- Cenazemi gördüğün zaman ayrılık ayrılık deme!

Adsense kodları


Cenazemi gördüğün zaman ayrılık ayrılık deme!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sun 11 March 2012, 02:01 pm GMT +0200
Cenazemi gördüğün zaman "ayrılık-ayrılık" deme!


Öldüğüm gün tabutum yürüyünce, bende, bu dünya derdi var sanma.

Bana ağlama, "yazık-yazık, vah-vah" deme. Şeytanın tuzağına düşersen vah-vah'ın sırası o zamandır, yazık-yazık o zaman denir.

Cenazemi gördüğün zaman "ayrılık-ayrılık" deme. Benim buluşmam, görüşmem o zamandır. Beni mezara koyunca "elveda" demeye kalkışma. Mezar cennet topluluğunun perdesidir.

Batmayı gördün ya, doğmayı da seyret. Güneş'le Ay'a, batmadan ne ziyan gelir ki?

Sana batma görünür amma o, doğmadır, parlamadır. Mezar, hapis görünür amma can'ın hapisten kurtuluşudur.

Yere hangi tohum ekildi de bitmedi, yetişmedi? Niçin insan tohumuna gelince bitmeyecek, yetişmeyecek zannına düşüyorsun?

Hangi kova suya salındı da dolu olarak, çekilmedi? Can Yusuf'un kuyuya düşünce niye ağlasın? Bu tarafta ağzını yumdun mu, o tarafta aç. Çünkü artık hay-huyun mekansızlık aleminin boşluğundadır.

Mevlana Celaleddin-i Rumi'den -kuddise sirruh-

Hadice
Wed 21 March 2012, 03:01 pm GMT +0200
Rabbim öbür tarafta ağlayanlardan etmesin..bu dünyadaki ayrılığı isteyebilmek için imtihanımızı başarıyla geçenlerden eylesin...

sumeyye
Fri 17 October 2014, 12:43 am GMT +0200
Âmin amin amin insaallah kardesim..Yillar yasananlar bu makaleyi derin derin öyle hissettiriyor ki..Her satirini yudumlar gibi yasadigin anin her bir saniyesini beynine kaziyorsun ve hep gözünün önünden gönlünün içinden gitmiyor..Bizler ilk önce En Sevgiliye ve sonra da sevdiklerimize kavusacagimiz günü bekliyoruz.Rabbim c.c mü'min bir durusla karsilamayi nasip etsin.