- Cenaze namazı kılmanın değeri

Adsense kodları


Cenaze namazı kılmanın değeri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sun 29 January 2012, 12:45 pm GMT +0200
bölüm: 49

Cenaze namazı kılmanın değer ve kıymeti

1040- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Her kim bir cenazenin namazını kılarsa ona bir kîrât sevap vardır. Ve her kim cenazeyi takip eder ve defnedilinceye kadar bulunursa iki kîrât sevap vardır ki o iki kîrâttan her biri veya en küçüğü Uhud dağı kadardır. Bu konuyu İbn Ömer’e anlattım. O’da Âişe’ye adam göndererek bu hadisi ona sordurdu da Âişe: “Ebû Hüreyre doğru söyledi” dedi. Bunun üzerine İbn Ömer dedi ki: “Demek ki biz pek çok kîrâtlık sevapları elden kaçırmışız.” (Buhârî, Cenaiz: 57; Müslim, Cenaiz: 17)

 Tirmîzî: Bu konuda Berâ, Abdullah b. Muğaffel, Abdullah b. Mes’ûd, Ebû Saîd, Übey b. Ka’b, İbn Ömer ve Sevbân’dan da hadis rivâyet edilmiştir.

Tirmîzî: Ebû Hüreyre hadisi hasen sahih olup değişik yollarla rivâyet edilmiştir.



ceren
Thu 28 March 2019, 02:12 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Cenaze namazına katılan ölen kişiye dua eden kullardan olalim inşallah. Rabbim razı olsun bilgilerden kardeşim. ..

Bilal2009
Thu 28 March 2019, 02:24 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Fri 29 March 2019, 12:03 am GMT +0200
Aleyküm Selam. Rabbim bizleri cenaze nazmazlarında bulunabilmeyi nasip etsin inşaAllah

gulsahkilicaslan
Fri 29 March 2019, 09:19 am GMT +0200
Allah razı olsun hocam selametle...