- Cemrelere binitli gitmek

Adsense kodları


Cemrelere binitli gitmek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Fri 8 June 2012, 12:42 pm GMT +0200
220- CEMRELERE BİNİTLİ GİTMEK VE İHRAMLININ GÖLGELENMESİ


3010- Ümmü Husayn (r.anha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: “Rasûlullah (s.a.v) ile birlikte hacda bulundum. Bilal, Rasûlullah (s.a.v)’in devesini yularından tutarak götürüyor. Üsâme b. Zeyd de ihramlı olmasına rağmen sıcağın etkisinden Peygamberi korumak için gölgelik yapıyordu. Rasûlullah (s.a.v) bu şekilde Akabe cemresini taşladıktan sonra insanlara bir konuşma yaptı. Allah’a hamd-û senâdan sonra pek çok şeyler söyledi.” (Müslim, Hac: 45; Tirmizî, Hac: 65)

3011- Kudame b. Abdullah (r.a)’tan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v)’i bayram günü Cemre-i Akabe’yi taşlarken gördüm; kırmızımtırak renkli devesi üzerindeydi. Taşları ne hızlı ne de yavaş atıyor ne çok uzakta ne de cemrelerin yakınındaydı. (Tirmizî, Hac: 65; İbn Mâce, Menasik: 66)

3012- Câbir b. Abdullah (r.a)’tan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v)’i cemreleri taşlarken gördüm, devesi üzerinde şöyle diyordu: “Ey İnsanlar! Hacda yapacağınız görevleri Benden alın, öğrenin. Çünkü belli olmaz bundan sonra bir daha hac yapamayabilirim.” (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.)


Bilal2009
Fri 10 May 2019, 12:32 pm GMT +0200
Esselamü aleyküm Rabbim paylaşım için razı olsun

ceren
Fri 10 May 2019, 02:07 pm GMT +0200
Esselmau aleyküm.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim...

Sevgi.
Sat 11 May 2019, 10:54 am GMT +0200
Aleyküm selâm. Bilgiler için Allah razı olsun kardeşim