- Cemaatle namazda ilk tekbire yetişmenin kıymeti

Adsense kodları


Cemaatle namazda ilk tekbire yetişmenin kıymeti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 17 November 2011, 11:38 am GMT +0200
Bölüm: 178

 CEMAATLE NAMAZDA İLK TEKBÎRE YETİŞMENİN DEĞER VE KIYMETİ

241- Enes (r.a.)’den rivâyet edildiğine göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Her kim kırk gün süreyle cemaate devam eder ve ilk tekbîre yetişirse: Allah o kimseye iki kurtuluş yazar birisi ateşten diğeri münafıklardan kurtuluş.” (Tirmîzî rivâyet etmiştir.)

 Tirmîzî: Bu hadis Enes (r.a.)’den mevkuf olarak rivâyet edilmiş olup bu hadisi merfu olarak sadece Selm b. Kuteybe’nin, Tu’me b. Amr’dan, Habib b. ebî Sabit’in Enes yoluyla rivâyetinden bilmekteyiz.

Bu hadis Habib b. ebî Habib el Becelî yoluyla Enes b. Mâlik’den kendi sözü olarak rivâyet edilmiştir. Hennâd bu hadisi Vekî’, Hâlid b. Tahman’dan, Habib b. ebî Habib el Becelî ve Enes’den aynı hadisi rivâyet etmiş ve hadisi merfu olmadan rivâyet etmiştir.

İsmail b. Ayyaş bu hadisi Umare b. Gaziyye’den, Ömer ve Enes b. Mâlik yoluyla rivâyet etmiştir. Bu hadis hadis olarak mahfuz olmayıp mürsel’dir. Yani rivâyette sahabeyi atlayarak tabiinin direkt olarak Peygamber (s.a.v.)’den aktardığı bir hadistir. Çünkü Umare b. Gaziyye, Enes b. Mâlik’e yetişmemiştir. Muhammed b. İsmail diyor ki: Habib b. ebî Habib “Ebûl Keşusâ” diye künyesi ile bilinir ve kendisine “Ebû Umeyre” de denilir.

RAMAZAN 7/D
Sun 10 July 2016, 09:00 pm GMT +0200
Es Selamun Aleyküm . Namaza Cemaatle 40 gün tam vaktinde devam edersek ALLAH-u Teâla  ateşten ve münafıklıktan kurtuluşa erdirir inşALLAH .
Mükafaat bu kadar buyuk ise Rabb'imizin sevdiği bir ameldir . Gayemiz mükafaat değil !! Rabb'imizin rızasını kazanmak olduğunu unutmayalım unutturmayalim inşALLAH ,

ALLAH cc razi olsun