- Cemaatle namaz kılarken imama uyan kimseler nasıl davranır?

Adsense kodları


Cemaatle namaz kılarken imama uyan kimseler nasıl davranır?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Tue 17 February 2015, 07:56 pm GMT +0200
Cemaatle namaz kılarken imama uyan kimseler nasıl davranır?

Cemaatle namazın geçerli olması için imama uyacak olan kişinin en azından kalbiyle imama uymaya niyet etmelidir. Niyetini dili ile söylemesi ise müstehaptır. Niyetten sonra ara vermeden namaza başlanması gerekir (Fetavay-ı Hindiyye, I, 67).

İmama uyan kişi (muktedi) rüku, rükudan doğrulma, secdeye varma ve secdeden kalkma gibi fiillerinde imama iştirak eder; bu fiilleri imamdan önce yapmaz, kıraat (Fatiha ve zammı süre) dışındaki iftitah ve intikal tekbirleri, rüku ve secde tesbihleri, son oturuşlardaki salatü selamları, Sübhaneke ve Tahiyyat dualarını tek başına kıldığı namazlarda okuduğu gibi okur (İbn Abidin, Reddü’l-muhtar, I, 316).


Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu


sumeyye
Wed 18 February 2015, 01:25 am GMT +0200
s.a.. , cemaatle namaz kilan hanim kardeslerimiz bu hususta daha bilinçli olmalilar..Özellikle En çok cemaat ile kildiklari zamanlar Ramazan ay'inda birçok yalnislik yapanlar var..Güzelce anlatanlardan olalim insaallah.

ayşe
Wed 18 February 2015, 05:59 pm GMT +0200
Aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuh , evet sürekli Cemaatle namaz kılmadığı için hanımların daha dikkatli olması lazım bu konuda. Allah c.c razı olsun kardeşim.

RAMAZAN 7/D
Mon 3 August 2015, 10:12 pm GMT +0200
Ve Aleykümüs Selam . Allah (c.c.) razı olsun bilgilerimizi yeniledik . İnşAllah her namazı cemaatle kılmaya özen gösteririz ...