- Cemaat, imama uymak için nasıl niyet etmelidir?

Adsense kodları


Cemaat, imama uymak için nasıl niyet etmelidir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Tue 17 February 2015, 08:11 pm GMT +0200
Cemaat, imama uymak için nasıl niyet etmelidir?

Niyet, namazın şartlarından biridir. Kişi, farz, vacip veya nafile namazlardan hangisini ve hangi vaktin namazını kılacağını, tek başına mı yoksa imama uyarak mı ifa edeceğini niyetinde belirlemesi gerekir. Önemli olan bunların kalben bilinmesidir; dil ile söylenmesi ise sünnettir (Merğinani, el-Hidaye, I, 45).

Buna göre, namazını imama uyarak kılacak kişinin, buna kalben niyet etmesi gerekir; aksi takdirde imama uymaya niyet etmeden kılacağı namaz geçersiz olur. Ayrıca, diliyle “uydum hazır olan imama” demesi de uygun olur.


Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

Zeynep7D
Tue 17 February 2015, 09:27 pm GMT +0200
Esselamu Aleyküm:
Bir kişi namaza başlamadan önce niyet etmelidir. Ve niyetinde imama uyacak ise "uydum hazır olan imama" demesi gerekir. Niyetimizi kalben etmemiz gereklidir. Dilimiz ile söylememiz ise sünnettir.

RAMAZAN 7/D
Tue 4 August 2015, 03:54 pm GMT +0200
Ve Aleykümüs Selam . Niyet amelden daha üstündündür . İbadetlerimizi yaparken kalben ve dille niyet etmeliyiz . Dikkat edilmesi gereken bir konu .ALLAH (c.c.) razı olsun .

melda 6D
Tue 4 August 2015, 04:00 pm GMT +0200
Selamün aleyküm. Niyet çok önemlidir. Bir iş yaparken gönülden niyet etmeliyiz. Benim hep başıma gelir gönülden niyet ettiğim zaman o işim gerçekleşir :)

ceren
Tue 4 August 2015, 08:57 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim.Cemaat imama uymak için Uydum hazır olan imama diye niyet edilmesi gerekir.Niyet eden kişi her haliyle imama uyar hale gelmiştir...