- Cehennem ehlinin konuşmaları

Adsense kodları


Cehennem ehlinin konuşmaları

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Hadice
Tue 23 November 2010, 09:21 am GMT +0200
CEHENNEM EHLİNİN AŞAMA AŞAMA KONUŞMALARI


Yasin 51- Sur'a üflenince, kabirlerinden Rab’lerine koşarak çıkarlar. 52- Dediler; Vah bize, bizi yattığımız yerden kim kaldırdı? İşte, Rahman'ın vaat ettiği şey budur. Demek peygamber doğru söylemiş.

 

Kamer 7-
Gözleri düşkün düşkün ( zelil ve hakir olarak ) kabirlerinden çıkarlar, sanki yayılan çekirgeler gibidirler. 8- O çağırana koşarak, kâfirler: Bu çetin bir gündür, derler.

 

Fecr 23- Ki cehennem de o gün getirilmiştir. İşte o gün insan anlar, ancak artık anlamanın kendisine ne faydası var? 24- O zaman insan: Ah! Keşke, ben bu hayatım için önceden iyi işler yapıp gönderseydim, der.

 

Kehf 49- İnsanların amel defterleri ( çalışma karneleri ) ortaya getirilmiştir. Günahkârların bu defterlerin yazılarını korku dolu gözlerle incelediklerini görürsün. Bir yandan da “ Vay başımıza gelenlere! Ne biçim deftermiş bu; küçük-büyük hiçbir davranışımızı atlatmadan sayıp dökmüş ” derler. Yaptıkları her işin kaydını karşılarında bulmuşlardır. Rabbin hiç kimseye haksızlık etmez.

 

Nebe 40 / 582 - Biz yakın bir azapla sizi uyardık, o gün kişi iki elinin yapıp önceden gönderdiklerine bakacak ve kâfir keşke toprak olaydım diyecek.

 

Hakka 25 -
Kitabı sol tarafından verilen ise der ki: Keşke, kitabım verilmeseydi de 26- Hesabımın ne olduğunu bilmeseydim 27- Ne olurdu o ölüm, iş bitirici olsaydı. 28- Malım bana hiç fayda vermedi. 29- Gücüm de benden yok olup gitti.

 

Kıyamet 10-
İnsan o gün: Nereye kaçmalı? der. 11- Hayır hayır! Sığınılacak bir yer yok.

 

Fatır 37- Onlar orada “ Ey Rabbimiz, bizi buradan çıkar da daha önce yaptıklarımızdan farklı, iyi işler yapalım ” diye feryat ederler. Düşünmek isteyenlerin düşünmelerine yetecek kadar uzun bir süre sizi yaşatmadık mı? Ayrıca size uyarıcı da gelmişti, Şimdi azabı tadınız bakalım. Zalimlere yardım eden bulunmaz.

 

Furkan 13-
Elleri boyunlarına bağlı olarak onun dar bir yerine atıldıkları zaman da, oracıkta yok olmayı isterler. 14- ( Onlara şöyle denilir ) Bugün bir yok olmayı değil, nice yok olmaları isteyin!

 

Zuhruf 77- Onlar cehennem bekçisine: Ey Malik! Rabbin artık bizi öldürsün, diye seslenirler. Malik de: Siz böylece kalacaksınız. der. 78- Andolsun ki biz size hakkı getirdik. Fakat sizin çoğunuz haktan hoşlanmıyorsunuz.          

 

Mümin 47-
Ateşin içinde birbirleriyle tartışırken, zayıf olanlar, büyüklük taslayanlara dediler ki: Biz size uymuştuk. Şimdi siz şu ateşin ufak bir parçasını bizden savabilir misiniz? 48- Büyüklük taslayanlar: Doğrusu hepimizde onun içindeyiz. ALLAH kulları arasında şüphesiz hüküm vermiştir, derler. 49- Ateştekiler, cehennemin bekçilerine dediler ki: Ne olur Rabbinize dua edin de hiç değilse bir gün, bizden azabı biraz hafifletsin. 50- Bekçiler dediler ki: Peygamberleriniz size açık kanıtlar getirmediler mi? Onlar da: Evet getirdi, dediler. Bekçiler: Öyleyse yalvarıp durun. Nankörlerin yalvarması hep boşunadır, derler.

 

Müminun 106-
Onlar (cehennemde oldukları halde) derler ki: Ey Rabbimiz! Bizi kötü talihimiz mağlup etti ve biz, hak yoldan çıkan (kâfir) bir kavim idik. 107- Ey Rabbimiz! Bizi bu ateşten çıkar; yine küfre dönersek o takdirde muhakkak zalimleriz.

 

Furkan 27-
O gün her zalim öfkesinden parmaklarını ısırarak şöyle der; Keşke Peygamber'in yoldaşı olsaydım. 28- Eyvah! Keşke falancayı dost edinmeseydim! 29- Bana Kur'an’ ın mesajı geldikten sonra o beni ALLAH'ı anmaktan alıkoydu. Zaten şeytan, insanı ayarttıktan sonra yüzüstü bırakır.

 

Mülk 8sekiz
Neredeyse cehennem öfkesinden çatlayacak! Her topluluk onun içine atıldıkça cehennem bekçileri onlara; Size bir uyarıcı gelmedi mi? diye sorarlar. 9- Onlar; Evet, doğrusu bize bir uyarıcı geldi, fakat biz yalanladık ve ALLAH hiçbir şey indirmedi, siz büyük bir sapıklık içindesiniz dedik. 10- Eğer kulak vermiş veya akletmiş olsaydık, çılgın alevli cehennemlikler içinde olmazdık, derler. 11- Böylece günahlarını itiraf ederler. Çılgın alevli cehennemlikler yok olsunlar!

 

Fussilet 29- Ateşe giren kâfirler derler ki: Rabbimiz, cinlerden ve insanlardan bizi saptıranları göster, onları ayaklarımızın altına alalım ki altta kalanlar olsunlar.

 

Araf 44-
Cennetlikler, cehennemliklere seslenerek: Biz, Rabbimizin bize vaat ettiklerini gerçekleşmiş bulduk, siz de Rabbinizin size yönelik vaatlerini gerçekleşmiş buldunuz mu? derler. Cehennemlikler: Evet derler. Bu sırada aralarından biri yüksek sesle şöyle bağırır: ALLAH'ın lâneti zalimlerin üzerine olsun. 45- Onlar insanları ALLAH yolundan alıkoyarlar, onu eğri göstermeye yeltenirler ve ahirete de inanmazlar. 46- İki taraf arasında bir set ve bu setin tepelerinde her iki grubu simalarından tanıyan kimseler vardır. Cennete girememiş, fakat gireceklerini uman bu kimseler cennetliklere selâmun aleyküm diye seslenirler. 47-Bunların bakışları, cehennemliklere doğru kaydırılınca da: Ey Rabbimiz, bizi zalimler ile bir araya getirme, derler. 48- Bu tepelerdekiler, simalarından tanıdıkları bazı azılı kâfirlere de şöyle seslenirler: Ne kalabalığınız ve ne de şımarmanıza yol açan güçleriniz size yarar sağlamadı. 49- ALLAH onları hiçbir rahmete erdirmez diye haklarında yemin ederek küçümsediğiniz kimseler bunlar mıydı? Bu arada ALLAH onlara: Giriniz cennete, sizin için hiçbir korku söz konusu değil artık, hiç üzülmeyeceksiniz, der. 50- Cehennemlikler cennetliklere: Bize biraz su ya da ALLAH'ın size sunduğu yiyeceklerden biraz bir şeyler ikram ediniz? diye seslenirler. Cennetlikler ise: ALLAH her ikisini de kâfirlere haram kıldı, derler.

 

Müddesir 39-
Yalnız defterleri sağ yanlarından verilenler hariç. 40- Onlar cennetlerde ağırlanırlar. Sorarlar. 41- Günahkârlara 42- Sakar' a (cehenneme) girmenizin sebebi nedir? Diye 43- Cehennemlikler derler ki: Biz namaz kılanlardan değildik. 44- Yoksulların karnını doyurmazdık. 45- Bizim gibi olanlarla birlikte asılsız ve bozguncu konuşmalara dalardık.         46- Hesap verme gününü inkâr ederdik. 47- Sonunda bize de ölüm gelip çattı. 48- Artık onlara şefaat edebilecek olanların aracılığı yarar sağlamaz.

 

            Saffat 50- Cennet ehli birbirine dönmüş sorarlar. 51- Onlardan biri: Benim de bir arkadaşım vardı. 52- Bana: Sende mi doğrulayanlardansın? 53- Biz ölüp toprak ve kemik olduğumuz zaman mı dirilip yaptığımız işlere göre cezalanacağız? 54- Yanındakilere; Siz onu bilir misiniz? der. 55- Bir bakar, onu cehennemin ortasında görür. 56- Ona der ki: Yemin ederim ki, sen az daha beni helâk edecektin. 57- Rabbimin lütfü olmasaydı şimdi ben de cehenneme götürülürdüm, dedi. 58- Biz bir daha ölmeyecek miyiz? der. 59- İlk ölümümüzden başka ölüm yok ve biz azaba da uğramayacağız ha! 60- İşte büyük başarı ve mutluluk budur. 61- Çalışanlar bunun için çalışsınlar.


ALINTI

Eslemnur
Tue 23 November 2010, 11:56 am GMT +0200
Allahümme ecirna minen-nar
Allahümme ecirna min külli nar



Allah'ım bizi cehennemden muhafaza eyle
Allah'ım bizi bütün ateşlerden muhafaza eyle

ceren
Sat 14 January 2017, 07:47 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Rabbim bizler,dünya hayatını ahiretini kazanmak için yaşayan ve kabir azabından ,cehennem azabından kurtulan ve allahın rahmetini kazanan kullardan eylesin inşallah.Rabbim razı olsun paylaşımdan...

muratb8
Sat 14 January 2017, 10:27 pm GMT +0200
Aleyküm selam ve rahmetullahü ve berekatü Allah bizleri bağışlasın günahlarımızı affeylesin inşallah ve inşallah o güzel cennetine koysun amin ecmain...

Sevgi.
Sun 15 January 2017, 12:17 am GMT +0200
Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Mevlam her iki cihanda da yâr ve yardımcımız olsun inşaAllah. Amin