- Çay hem beyne faydalı hemde dinlendirici

Adsense kodları


Çay hem beyne faydalı hemde dinlendirici

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Tue 1 March 2011, 01:22 am GMT +0200
Çay hem beyne faydalı hemde dinlendirici



Bilim adamları çayın hem beyne faydalı olduğunu hem de vücudu dinlendirdiğini ortaya çıkardı.

Hollandalı bilim adamları, bir bardak çayın hem beyne faydası olduğunu hem de vücudu dinlendirici etkisi bulunduğunu ortaya çıkardı.

40 yaşın altındaki 44 gönüllü katılımcı arasında yapılan araştırma, çayın içinde bulunan kimyasal maddelerin zihin açtığını gösterdi.

L-theanine adı verilen ve hem siyah hem de yeşil çayda bulunan amino asitler ve çayın içerdiği kafein miktarının yaptığı etkiyi ölçen bilim adamları, çay içenlerin, daha verimli çalıştıkları, daha uyanık ve dikkatli olduğu belirtildi.

veteknoloji.com'un haberine göre katılımcıların yorgunluk hislerinin de azaldığını belirten uzmanlar, "Sonuçlar, idrak ve yüksek algı gerektiren görevlerde, çay içenlerin odaklanma ve konsantrasyon seviyelerinin arttığını gösteriyor" dedi.

Önceki çalışmalarında, parkinson, kanser ve kalp rahatsızlığı olanlara çay içmenin önerildiğinin altını çizen uzmanlar, 10 yıl ve üzerinde düzenli çay tüketmenin kemik sağlığına da katkısı olduğunu, kemik erimesine karşı kemikleri kalınlaştırdığını belirtti.

Çay Tüketimi Paneli'nde konuşan Doktor Tim Bond, "Çalışmalar ışığında en az iki bardak çayın, odaklanma sorunu çekenler için yeterli uyarıcı etkiyi yaptığını söyleyebilirim, tercihen günde ortalama 4 bardak çay içmek sağlık için oldukça faydalı" açıklamasında bulundu.

İnternethaber

Eslemnur
Tue 1 March 2011, 09:52 am GMT +0200
Çay; Dostlarla birlikte sıcak bir muhabbetı anımsatır  bana.. Hem bedene şifa, hem gönüle şifa..

hafiza aise
Tue 1 March 2011, 10:45 am GMT +0200
ÇAY HAKKINDA O KADAR ÇOK HABERLER ÇIKIYOR Kİ.DEMİR EKSİKLİĞİNE KANSIZLIĞA YOL AÇTIĞINI BİLİYORDUM...AMA GALİBA BU BİLGİLERDEKİ ASIL EKSİKLİK HERŞEYİN FAZLASININ ZARAR OLABİLECEĞİ... ALLAH RAZI OLSUN RAHAT RAHAT ÇAY İÇEBİLİRM ARTK :)

sümeyra
Tue 1 March 2011, 02:48 pm GMT +0200


      Çay seven bu milletin bir ferdi olarak bu haberin içeriği hoşuma gitti..4 bardağı aşmıyoruz zaten..Tabii Erzurumluları bu sınırlamadan muaf tutmak lazım..Benim tanıdığım Erzurumluların çayı her dakika mevcuttur..Su niyetine çay içebiliyorlar maşaallah..Onun için mi bu kadar sıcakkanlılar bilemiyorum ama..Erzurumun insanına hayranım ben..Rabbim dostluklarımızı ebedi kılsın,inşaallah..

zahdem
Tue 1 March 2011, 09:16 pm GMT +0200
faydasına zararına aklım ermez.birgünü oluşturan saatlerin toplamınca çay içerim hergün

reyyan
Tue 1 March 2011, 09:28 pm GMT +0200
Maşaallah zahdem hocam 24 bardak çay içiyorsunuz demek günde, babam da Erzurumda yaşadığından çayı çokca içer.Ben de sanırım normal düzeyde içiyorum.Eslemnur kardeşimin dediği gibi dostlarla içilen çayın tadı bir başka oluyor...