- Çanakkalede cephede bile ibadet ettiler

Adsense kodları


Çanakkalede cephede bile ibadet ettiler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sat 19 March 2011, 12:20 am GMT +0200
Çanakkale'de cephede bile ibadet ettiler



Ömer Döngeloğlu, "Çanakkale Zaferi'nin başı da sonu da bir destandır

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) 'Şehitler Gecesi Çanakkale' konulu konferans düzenledi. Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'nden gerçekleştirilen konferansta duygulu anların yaşandığı gözlendi.

Çanakkale'de Lazı, Türkü, Kürdü, Çerkezi ile kol kola omuz omuza mücadele verip, aynı şekilde şehit olan ecdadın 'Mehmetçik' sıfatıyla tarihe geçtiğini belirten Ömer Döngeloğlu, "Çanakkale Zaferi'nin başı da sonu da bir destandır. 250 bin şehidin her birinin ayrı ayrı hikâyesi var. Bu savaşın sonunda yıllarca kınalı kuzularını, eşlerini bekleyen anneler olmuş. Şehitlerin adına mezarlar yapılmış. İçinde yatıyormuş gibi gidip ziyaret edilmiş, dualar okunmuş. Kısaca saymakla bitiremeyeceğimiz kadar destanlar ve hatıralar yaşanmış. Biz de bu ecdadın torunları olarak kayıtsız kalamayız." dedi.

"Çanakkale destanını bize kazandıran o nesle, şükran borçluyuz." diyen Döngeloğlu, "Bu toplantılar da onun için tertip ediliyor. Cephede herkes 'Mehmetçik' olmuş. Çanakkale önemli ile destandır, acı bir hatıradır. Bize de o destanı paylaşmak ve yad etmek düşüyor." diye konuştu.

Mehmetçiklerin bütün dünyaya; topraklarımızda yatan düşman askerine bile engin hoşgörü göstererek, 'o artık bizim misafirimizdir' diyecek kadar büyük bir millet olduğunu gösterdiğini de kaydeden Döngeloğlu, "Büyük millet olmak; Hz. Ali gibi güç elindeyken affedebilmektir. Yoksa Irak'ta olduğu gibi her türlü acımasızca vahşet ve zilleti işlemekle büyük millet olunmuyor. Bu şekilde olsa olsa büyük şeytan olunur." şeklinde konuştu.

Döngeloğlu, Çanakkale'de savaşın en sıcak anında bile ibadetinden geri kalmayan neslin torunları olarak 'Allah bizi de aynı duygu ve düşünceden mahrum bırakmasın' dileğinde bulundu.

AGD Samsun Şubesi Başkanı Şenol Altun ise Çanakkale'yi okuyarak bitiremeyeceklerini, anlayarak ve yaşayarak ecdada vefa borcunu ancak ödeyebileceklerini kaydetti.

Haber Aktüel


Nursima
Sat 19 March 2011, 12:26 am GMT +0200


    Rabbim hepsinden razı olsun..Makamları Cennet olsun..

meryem
Sat 19 March 2011, 04:14 pm GMT +0200
Amin kardeşim.. Rabbim onlara yardım etti, bizleri kimsenin boyundurluğu altına aldırmadı, onlar imanlarına, vatanlarına öyla sahip çıktılar ki Rabbim o çanakkale mahşerinde meleklerini gönderdi.. Hamdolsun, Onların da makamları cennet olsun...

ßü$rA-7E
Thu 24 March 2011, 09:04 pm GMT +0200
çanakkale savaşında peygamberimiz(sav)'de orda bulunmuş..! ben bunu ilk duyunca çok şaşırmıştım..! ne kadar kıymetli bir savaş :)

Ali 7/j
Thu 24 March 2011, 10:45 pm GMT +0200
Çanakkaleyi Savaş yapan müslüman Kardeşlerimiz [İNŞALLAH]MEkanları cennet olur hocam...

barış-7-j
Thu 24 March 2011, 11:02 pm GMT +0200
onlar bizim icin sehit oldu (inşallah) vatanımıza milletimizi hayırlı bir insan oluruz (AMİN)