- Çamlıca Camii'ne stres alan toprak

Adsense kodları


Çamlıca Camii'ne stres alan toprak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 2 July 2014, 12:44 am GMT +0200
Çamlıca Camii'ne stres alan toprak



Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yapımına başlanan “Çamlıca Camii” projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Aynı anda 37 bin 500 kişinin ibadet edeceği caminin kaba inşaatının yüzde 55’i tamamlanırken, minareler de yükselmeye başladı. İşçilerin inşası için 24 saat çalıştığı caminin 1 Temmuz 2016’da ibadete açılması hedefleniyor.
 
Tamamlandığında İstanbul’un birçok noktasından görülebilecek cami, 57 bin 500 metrakerelik arsa üzerine oturuyor. Bünyesinde 3 bin 40 araçlık otopark, bin kişilik konferans salonu, 2 bin 750 metrekarelik kütüphane, 3 bin 435 metrekarelik sanat galerisi olacak. Projenin başındaki isim olan İstanbul Cami ve eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Milliyet'ten Mert İnan'a açıklamalarda bulundu. Külünk, “Şiddetli çevresel etkilere dayanıklı ‘durabet’ cinsi çok özel bir beton kullanıyoruz. Aynı beton, Ataşehir Mimar Sinan Camii ve Marmaray’da kullanıldı. 3.Köprü yapımında da bu beton kullanılıyor” dedi.
 
STRES ALAN TOPRAK PARKURU
 
Külünk, “300 metre uzunluğunda sadece toprak olacak bir yürüyüş parkuru yapacağız. Vatandaşlarımız çıplak ayakla toprak parkurda yürüyüş yaptıktan sonra ayaklarını yıkayıp buradan ayrılacak. İnsanların stres ve kötü enerjilerini de atmalarına yardımcı olacağız” diye konuştu. 
 
107 METRELİK MİNARE
 
 Yaklaşık 60 dönüm arsa üzerinde yapılan caminin kubbe yüksekliği 70.45 metre olacak. Toplam 6 minarede 16 şerefe inşa edilecek. 4 minare 107 metre, 2 minare ise 90 metre uzunluğunda olacak.
 
Haber7

reyyan
Wed 2 July 2014, 12:58 am GMT +0200
MaşaAllah ne güzel büyük bir hizmet İstanbul'a yakışır bir de Ayasoya'yı düzenleserdi daha da güzel olurdu. İnşaallah bu camide namaz kılmak nasip olur.

MEHMET/8/A/ENES
Wed 2 July 2014, 03:38 am GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuh ve mağfiratuhü, Allah Azze ve Celle milletimizi Camii' siz  ezansız bırakmasın.  ALLAH Azze ve Celle cemaatini bol eylesin.

saniyenur
Wed 2 July 2014, 12:15 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullahi. Külliyeye benzer bir yapı olacak gibi, imkanları sınırsız. Rabbim istifade eden cemaatini bol eylesin, ezansız cemaatsiz bırakmasın.

yagmur_7-c
Wed 2 July 2014, 04:24 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuh ve mağfiratuhü,
Türkiye cami yapımında diğer ülkelerden daha önde gidiyor...Allah c.c. bu ilerlemeyi daha da ilerletsin...Çamlıca da çok şanslı stres alna toprakla rahatlayacak..Allah c.c. razı olsun...

hafiza aise
Wed 2 July 2014, 05:39 pm GMT +0200
Aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuh ; toprak parkur çok güzel düşünülmüş bir sistem.

Rabbim camilerin içini dolduranlardan eylesin bizleri inşallah.

ykpcn
Wed 2 July 2014, 05:42 pm GMT +0200
Stres alan toprak çok iyi bir şey olmuş.İnsanlar ayaklarını toprağa deyince vücudundaki negatif yükler toprağa akıyor ve insanlar kötü enerjilerini,streslerini atmış oluyorlar.

cerendemir
Wed 2 July 2014, 10:58 pm GMT +0200
Aleykümselam.Her şeyi ile çok güzel olur inşallah.Cami de cemaati ile dolup ,taşar inşallah.