- Camilere provokatif saldırı

Adsense kodları


Camilere provokatif saldırı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Mon 19 September 2011, 06:21 pm GMT +0200
Ergani'de camilere provokatif saldırı

 Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 2 günde 4 camiye sabotaj yapıldı.
Çıkarılan yangınlar sebebiyle camilerden biri kullanılamaz hale geldi. Diyarbakır Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, Emniyet'in failleri bulmasını beklediklerini söyledi. Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen ise provokasyona dikkat çekti. Karanlık odaklar Ergani'de camileri hedef almaya başladı. Kentin değişik yerlerinde eşzamanlı gerçekleştirilen saldırılarla milletin ibadet için kullandığı camiler yakılıyor. Edinilen bilgilere göre, ilk olarak perşembe günü Ergani Müftülüğü'nün altında bulunan Site Camii yakılmak istendi. Saldırganlar caminin elektrik panosunu ateşe vererek kaçtı. Yangın, cami imamının müdahalesiyle söndürüldü. Ergani Merkez Kebir Camii'nde yine aynı gün akşam saatlerinde camideki klimalar yakılmak istendi. Klimalardan biri tamamen zarar görürken, buradaki halılar da sabotajdan nasibini aldı. Görgü şahitleri yangını iki kişinin çıkardığını, ardından kaçtıklarını anlattı. Olayın gerçekleşmesinin ardından Ergani'deki Dicle yolu üzerinde bulunan Hacılar Camii'ndeki elektrik panosu yakıldı. Camideki yangını fark eden mahalleli olaya müdahale etti ancak halılar ve klimalar zarar gördü. Cami kullanılamaz hale geldi. Olaydan bir gün sonra da Cumhuriyet Camii'nde aynı yöntem kullanıldı. Saldırganlar elektrik kontağını ateşe vermek istedi. Olayın fark edilmesiyle büyük bir faciadan dönüldü.

Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, olayın gerçekleştiği Ergani ilçesinde bazı incelemelerde bulunduğunu belirtti. Olayla ilgili bir failin henüz ortaya çıkmadığını dile getiren Erdoğmuş, emniyet güçlerinin olayı aydınlatmasını beklediklerini kaydetti. Erdoğmuş, "Olay henüz tazeliğini koruyor. Olayın aydınlatılması halinde Diyarbakır valimiz ve emniyet müdürümüz konuyla ilgili açıklama yapacaklardır." dedi. Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, provokasyona dikkat çekti. Bölgenin İslam hassasiyetini suistimal etmek isteyenlerin bu tür bir provokasyona girişebileceğini anlattı. Evsen, faillerin bir an önce bulunup yargı karşısına çıkarılması gerektiğini ifade etti.

zaman

sümeyra
Mon 19 September 2011, 06:23 pm GMT +0200


     Bölgenin İslam hassasiyetini suistimal etmek isteyenlerin bu tür bir provokasyona girişebileceğini anlattı. Evsen, faillerin bir an önce bulunup yargı karşısına çıkarılması gerektiğini ifade etti.


    Allah fırsat vermesin kötü niyetlilere..Kardeşlik ruhunu zedelemek isteyenlere..