- Camilerde merkezi vaaza son

Adsense kodları


Camilerde merkezi vaaza son

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 29 June 2011, 03:51 pm GMT +0200
Camilerde merkezi vaaza son

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, artık merkezi vaaz sistemi yerine her imamın kendi camisinde vaaz vereceğini söyledi.

Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde Bursa'da görev yapan din görevlileri ile bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, din görevlilerinin yaptıkları işin çok mühim olduğunu ifade etti. Mihraba çıkan her imamın kürsüde de konuşmasını istediklerini belirten Görmez, "Mihraba çıkan her arkadaşımız kürsüye de geçmelidir. Bütün merkezi sistemin kablolarını keseceğim. Mihraba çıkan her kişi kürsüye de geçecek, buna hazırlıklı olun. Her mihrap görevlisi, gerekli hazırlıklardan sonra kürsüye çıkıp milletimizi aydınlatacak. Her arkadaşımız, herhangi bir konuyla ilgili ayet ve hadisleri bilecek. Mihraba çıkanlar bir an evvel defterini kitabını önüne koyup çalışmaya başlasın, buna herkes hazır olsun. Merkezden gelen cızırtılı, metalik sesleri vatandaşlara dinletmeye kimsenin hakkı yok. Rutine döndüğü takdirde bizim kadar zarar gören başka bir iş yok" dedi.

Din hizmetinin çok mukaddes, faziletli bir vazife olduğunu kaydeden Görmez, imamların insanları aydınlatan, Peygamber Efendimizin yolunu insanlara öğreten kişiler olduğunu belirtti. Görmez, imamları miraç gecesi Peygamber Efendimizin bindiği buraka benzeterek, "Sizler burak gibisiniz, müminleri günde 5 kez miraca çıkartıyorsunuz. Çünkü Peygamber Efendimiz, 'Namaz müminin miracıdır' buyuruyor" diye konuştu.

Günümüzde milletlerin sadece teknolojik ve maddi imkanlarla kalkınamadığının altını çizen Görmez, "Hiçbir millet sadece teknoloji ve maddi ilerlemelerle kalkınamamıştır. Kendilerini böyle gören milletler tarih sahnesinden yuvarlanmıştır. Sizler, kalkınmanın ve ilerlemenin sadece maddi değerlerle olmadığını, manevi değerlerle olduğunu ortaya koyuyorsunuz. Bu yüzden gönlümüzü her zaman diri tutmalıyız. Mesleki bilgilerimizi sürekli diri tutarak manevi değerlerimize sahip çıkma noktasında hizmet etmeliyiz" dedi.

Dini hizmetlerin bir yanının da geleceğe yönelik olduğunu kaydeden Görmez, özellikle yaz kurslarında camilere gelen çocuklara, onların anlayacağı dilden konuşulmasını, gerektiği takdirde beraber oyunlar oynanarak Peygamber ve Allah sevgisinin aşılanmasını rica etti.

Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz ise, aynı şehirde görev yaptığı meslektaşları ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu, din hizmeti kadrolarını daha da ileri götürmek için çalıştıklarını belirtti. Konuşmaların ardından Gündüz tarafından Görmez'e ayet-i kerime işlemeli İznik çinisi ve çiçek takdim edildi.

yenişafak

reyyan
Wed 29 June 2011, 03:59 pm GMT +0200
''Mihraba çıkan her arkadaşımız kürsüye de geçmelidir. Bütün merkezi sistemin kablolarını keseceğim. Mihraba çıkan her kişi kürsüye de geçecek, buna hazırlıklı olun. Her mihrap görevlisi, gerekli hazırlıklardan sonra kürsüye çıkıp milletimizi aydınlatacak. Her arkadaşımız, herhangi bir konuyla ilgili ayet ve hadisleri bilecek. Mihraba çıkanlar bir an evvel defterini kitabını önüne koyup çalışmaya başlasın, buna herkes hazır olsun. Merkezden gelen cızırtılı, metalik sesleri vatandaşlara dinletmeye kimsenin hakkı yok. Rutine döndüğü takdirde bizim kadar zarar gören başka bir iş yok''

"Sizler burak gibisiniz, müminleri günde 5 kez miraca çıkartıyorsunuz. Çünkü Peygamber Efendimiz, 'Namaz müminin miracıdır' buyuruyor"

MaşaAllah ağzına sağlık Diyanet İşleri Başkanımızın , çok güzel ve yerinde tesbitler.Allah c.c. razı olsun.Selam ve dua ile...