- Camii'nin temeli yağmur altında atıldı

Adsense kodları


Camii'nin temeli yağmur altında atıldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Tue 9 March 2010, 02:41 am GMT +0200


Hatay'ın Dörtyol ilçesinde eskisi yıkılarak yenisi yapılacak olan Merkez Camii'nin temeli yağmur altında atıldı.

Sağanak yağış altında yapılan törende bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Ali Yazıcı, "22 yıldır yıkılması beklenen fakat bir türlü gerçekleşmeyen yıkımı gerçekleştirdik, Bu Merkez Camiinin yeniden yapılması için kolları Dernek yöneticileri ve Müftülük olarak el birliği içerisinde çalışıyoruz caminin bir an önce bitirilmesi için hayırseverlerin yardımlarına ihtiyaç duydurmaktadır" dedi.

Caminin bin 775 metrekare alan içerisinde 740 metrekare üzerine, iki minare ve 2 şerefeli olarak yapılacağını belirten İlçe Müftüsü Ali Yazıcı, caminin zemin katının bayanlar ve erkekler için tuvalet duş alma yerleri ve abdest alma yerleri ve mescit, birinci katının müftülük hizmet birimleri; kütüphane, aile irşat bürosu, okuma salonu, ikinci katının ise namaz yeri yapılacağını belirtti.

Hatay milletvekili Mustafa Öztürk ise "Başlamak bitirmenin yarısıdır, inşaallah inşaatına başlandı. Dörtyollu hemşerilerim bunu bir an önce ibadete açacak seviyeye getirirler" dedi.

Kaymakam Hayri Sandıkçı da cami konusunda yerel idareciler olarak her türlü kolaylığı gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini söyledi.