- Cami haftasında çocuklar buluştu

Adsense kodları


Cami haftasında çocuklar buluştu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sun 2 October 2011, 02:58 pm GMT +0200
Cami haftasında çocuklar buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl 'cami ve çocuk' temasıyla kutladığı haftanın açılışını, Kocatepe Camisi avlusunda çocuklarla yaptı.Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 'Çocuk için ibadet edilen mekan, soğuk, donuk ve ürkütücü olmamalıdır" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl 'cami ve çocuk' temasıyla kutladığı Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın açılışını, Kocatepe Camisi avlusunda çocuklarla yaptı. Cami avlusundaki etkinlik, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İstanbul Fatih Camii imam hatibi Osman Şahin'in Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, 'Cami ve Çocuk' konulu tanıtım filmi izletildi.

Mardin Merkez Yeni Cami imam hatibi Mahmut Yiğit'in din görevlileri adına konuşma yaptığı etkinlikte, çocuklardan oluşan 'Grup 571' mini bir konser vererek, 'Camiyi Seviyorum', '571'de Bir Güneş Doğdu' ve diğer şarkılarını seslendirdi.

CAMİLER BULUŞMA YERİ

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, açılışta yaptığı konuşmada, bu yıl haftayı 'Çocuk ve Cami Buluşması' temasıyla düzenlediklerini belirtti.Camilerin sadece ibadet mekanı olmadığını, aynı zamanda birlik mekanı olduğunu vurgulayan Görmez, şöyle konuştu:

'Biz saflarımızı birleştirmek için camilerde buluşuruz. Ruhlarımızı bedenlerimizle birlikte buluşturmak, kalplerimiz ve gönüllerimiz arasında rabıta kurmak için Allah'ın huzurunda, divanında camilerde buluşuruz. Camiler aynı zamanda bizim bilgi mekanımız. Biz bilgiyi minberde ışığa dönüştürürüz, camide Rabbimizi, Kitabımızı, Peygamberimizi öğreniriz. Cami aynı zamanda bizim sevgi mekanımız, birbirimizi, tabiatı, kainatı sevmeyi öğreniriz. Camiler aynı zamanda kimlik, özgürlük mekanlarımız.'

'Caminin sadece dini anlamlarla yüklü bir merkez değil, aynı zamanda kültürel kodları temsil eden bir sembol olduğu düşünüldüğünde çocuğun manevi eğitimindeki rolü rahatlıkla anlaşılacaktır' diyen Görmez, çocuğun, içinde var olduğu toplumun değerlerini öğrenme, ibadet atmosferinde nefes alma ve belki de en önemlisi birlik ve beraberlik duygusunu keşfetme imkanı bulabilmesinin, önemli ölçüde camiyle buluşmasına bağlı olduğunu bildirdi.

Camilerle dostluk kurulsun

Çocuk-cami buluşmasını canlandırmak ve sürekli kılmak amacıyla bu yıl haftanın temasını 'cami ve çocuk' olarak belirlediklerini anlatan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 'Geleceğin büyüklerinin Yüce Yaratıcı ile sağlıklı bağ kurmalarına yardımcı olmak, onlara milli birlik ve beraberlik şuuru aşılamak, ibadetin huzurunu keşfetmelerini ve değerlerimizi öğrenmelerini sağlamak amacıyla başlattığımız kampanya, her yaştan çocuğu camiyle dostluk kurmaya teşvik edecek ve büyüklere bu konudaki sorumluluklarını bir kez daha hatırlatacaktır' dedi. Programda, katılımcılara macun, pamuk şeker, etli pilav, ayran ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

yenişafak