- Cami Dernekleri Kadın Faaliyetleri Çalıştayı

Adsense kodları


Cami Dernekleri Kadın Faaliyetleri Çalıştayı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Mon 23 January 2012, 12:34 pm GMT +0200
Cami Dernekleri Kadın Faaliyetleri Çalıştayı





Tarih: 23.01.2012



Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından düzenlenen “Cami Dernekleri Kadın Faaliyetleri Değerlendirme Çalıştayı” Almanya’nın Bonn kentinde gerçekleştirildi.

Alman Federal Göç ve Mülteciler Dairesinin (BAMF) desteğiyle gerçekleşen çalıştayda, Almanya özelinde Müslüman kadın algısı ile cami derneklerince yürütülen kadın çalışmaları ele alındı.

“Anstoss” (Başlama Vuruşu) ismini taşıyan proje kapsamında anket, çalıştay ve el kitabının yayına hazırlanması gibi üç ana çalışma alanından biri olan çalıştayın açılış konuşmasını yapan DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Dere, “Kadın Çalışmalarında Yeni Dönem” başlıklı konuşmasında, cinsiyet ayrımı üzerinde durarak mağduriyet, mahkumiyet ve mahrumiyetlerin toplumun bir kesimine yüklenmesiyle dengeli bir toplum inşa edilemeyeceğini söyledi.

Üç gün süren çalıştayda “Almanya’da Yaşayan Türk Kadını”, “Din ve Cinsiyet Ekseninde Sorunlar”, “Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından Türkiye’de Yürütülen Aile İrşat Çalışmaları”, “Almanya’da Kadın Örgütlenmesi Modelleri”, “Danışma Sürecinde Uygulanabilir İletişim Metotları” gibi değişik başlıklar altında birçok önemli konu ve sorun masaya yatırıldı.

Almanya’nın farklı eyaletlerinde görev yapan kadın din görevlileri ve sosyal bilimcilerin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştaya, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Dere, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile İrşat ve Dinî Rehberlik Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Huriye Martı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanlığı eğitim uzmanı Dr. Zekiye Demir katıldı.


DİB