- Cami cemaati kilise onarıyor

Adsense kodları


Cami cemaati kilise onarıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Sun 24 October 2010, 04:02 pm GMT +0200
Cami cemaati kilise onarıyor



Taşhoron Ermeni Kilisesi'ni onarmak isteyen dernek başarılı olamayınca, cami derneği devreye girdi

Malatya'da Hrant Dink'in de doğduğu yer olan Çavuşoğlu Mahallesi'nde bulunan Taşhoron Ermeni Kilisesi'ni onarmak isteyen dernek başarılı olamayınca, cami derneği devreye girdi. Her iki derneğinde bir türlü başaramadığı çalışma durma aşamasına geldi. Şimdi hem Müslüman, hem Ermeni cemaati kilisenin onarımı için gerekli yardımı birlikte arıyor.

İki yıl önce Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na müracaatta bulunan Çarmuzu Tepebaşı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Latif Yıldırım, 250 yıllık Taşhoron Ermeni Kilisesi ve Ermeni mezarlığının restorasyonu için girişimde bulundu. AKŞAM'ın gündeme getirdiği restorasyon projesi hiç kimsenin destek olmaması nedeniyle hüsranla sonuçlandı. Sonunda masrafları, kirası, aidatı ve elektrik borçları dahi ödenmeyen dernek kapısına kilit vurdu. Bütün bunlardan bunalan Yıldırım, derneği kapattığını ancak yardımlarına devam edeceğini söyledi.

EL ELE VERDİLER


İstanbul'da yaşayan Malatyalı Ermeniler de Malatya-Hay-Der adlı bir dernek kurarak Taşhoron Kilisesi'nin restorasyon çalışmasına destek olma kararı aldı. Cami cemaatinin attığı adımın son derece önemli olduğunu belirten Malatya-Hay-Der Genel Sekreteri Hosrof Köletavitoğlu 'Cami cemaati ile işbirliği yaparak kilisenin onarımı ve ibadete açılması konusunda çalışmalar yapacağız. Sadece cami cemaatinin bir şeyler yapması elbette ki yeterli olamazdı. Değerlerimizi korumak için ortak hareket edeceğiz. Tepebaşı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği yönetimine, üyelerine ve herkese teşekkür ediyoruz' dedi.

Akşam