- Çamaşır yıkama kılavuzu

Adsense kodları


Çamaşır yıkama kılavuzu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Fri 16 September 2011, 11:23 am GMT +0200
ÇAMAŞIR YIKAMA KILAVUZU

Mart 2010 54.SAYI

ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE HANGİ PROGRAMIN SEÇİLECEĞİNE NASIL KARAR VERİLİR?

Makinenize çamaşır atmadan önce; az ve çok kirli şeklinde bir ayrım yapmalısınız. Çamaşırları kirliliğine göre ayırırsanız az kirliyle, çok kirliyi aynı programda yıkamamış olursunuz. Her iki çamaşır uzun programa atıldığında az kirli olan çamaşır deforme olabilir. Çamaşır makinesine ürünleri atmadan önce kirlilik oranlarına göre ayırmak su, elektrik ve deterjan tasarrufu sağlar. Çok uzun programlarda sadece pamuklu çamaşırlar ve çarşaflar yıkanabilir. Günlük giysilerinizi mümkün olduğu kadar en kısa programda yıkamalısınız Çamaşırları makineye atmadan önce kol ağzı ve yaka kısmı gibi kirli bölgeleri fırçalarsanız daha fazla verim alırsınız.

HANGİ ÇAMAŞIRLAR MAKİNEDE YIKANMAZ?

Yünlü kumaşlar, kaşmir, ipek, deri, keten gibi kumaşlar kesinlikle kuru temizleme yapılmalıdır. Bu kumaşların çekme ve renk deformasyonuna uğrama riski çok fazladır. Özellikle yünlü kumaşlar hemen keçeleşir. Bu sebeple kuru temizleme yapılmalıdır.

ÇAMAŞIR SUYUNUN GİYSİLERE ZARARI VAR MIDIR?

Çamaşır suyu devamlı kullanılırsa, kumaşı çürütür. Çamaşır suyunun içinde kumaşa zarar verici etken maddeler vardır. Daha az çamaşır suyu kullanılan ürünün ömrü daha uzun olur. Devamlı kullanılan çamaşır suyu, giysilere kesinlikle zarar verir.

HANGİ KUMAŞLAR İÇİN ÖN YIKAMA YAPILMALIDIR?

Ön yıkama sadece beyaz çamaşırlar için faydalı bir tekniktir. Renkli çamaşırlara ne kadar ön yıkama yapılırsa, renklerinin bozulması o oranda fazlalaşır. Beyazlar için böyle bir sorun yoktur.

YIKANACAK KIYAFETLER NASIL AYRILMALI?

Çamaşırlar renklerine göre ayrılmalıdır. Renkli çamaşırlar düşük ısıkda yıkanmalı, beyaz, koton ve pamuklular ise sıcak suda yıkanmalıdır. Renklilerin sadece bir kere boya verdiğini düşünmek, hatalı bir anlayıştır. Boya veren bir kumaş, devamlı boya verir. Bu nedenle renkli çamaşırları düşük ısıda yıkamak faydalı olacaktır.

YIKANAN GİYSİLER NASIL KURUTULMALI?

Yünlü çamaşırlar, çamaşır kurutma sepeti üzerine serilerek kurutulmalıdır. Çamaşır kurutma makineleri kullanılırken, 5 kiloluk bir çamaşırın yarısı kurutma makinesine atılmalıdır. Aksi takdirde çamaşırlar sıkıştığı için ütüsü zorlaşacaktır. Çamaşırları direk kaloriferin üzerine koymak ya da direk güneşe asmak da zarar verir. Güneş ışınları çamaşırların rengini alır. Kalorifer peteklerinin üzerine konulan giysilerin üzerinde de peteklerin izi çıktığı için daha sonra bunları ütülemek zorlaşabilir. Çamaşırlar yarı gölge olan yerlerde ya da çamaşır kurutma makinelerinde kurutulmalıdır.

HANGİ GİYSİLER İÇİN KURU TEMİZLEME TERCİH EDİLMELİ?

Kuru temizleme tüm kumaşlara uygun bir sistemdir. Sentetik deri ve sentetik süvet harici “kuru temizle olmaz” denilen hiçbir kumaş yoktur. Bu tarz kumaşları makinelerin yün programında ya da elde çok az deterjanla yıkamalıdır. Tüm giyeceklerin kullanım etiketleri mevcuttur. Etiketine uygun olarak temizleme yapılan her ürün, başarılı bir şekilde temizlenir.


melikebat
Wed 18 April 2012, 09:43 pm GMT +0200
ben deneme yanılma yoluyla öğrendim  :)