- Çalışma alanı Allahın sanatı olan, mutlaka sanat ruhludur

Adsense kodları


Çalışma alanı Allahın sanatı olan, mutlaka sanat ruhludur

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sat 26 March 2011, 11:53 am GMT +0200
Çalışma alanı Allah'ın sanatı olan, mutlaka sanat ruhludur



Her hekim biraz sanatçı biraz megolamandır


Beyin cerrahisi alanında başarılı çalışmaları ve ameliyatlarıyla tıp literatürüne girmeyi başaran Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, çalışma alanı Allah'ın sanat harikası insan olan hekimlerin, mutlaka sanat ruhlu olması gerektiğini söylüyor. Aydın, "Sanat ruhlu hekimler mesleğinde daha başarılı" diyor.

ZORU BAŞARMAK ULVİLİKTİR


Beyin cerrahlarının biraz megaloman olduğunu söyleyen Prof. Aydın bu tespite nasıl ulaştığını şöyle açıklıyor: "Kolayı başarmak suflilik, zoru başarmak ulviliktir. Beyin cerrahları mikroskopla çalıştıkları için kıl kadar ince bir damarın detayı ile ilgilenir. Sanat ta detayda gizlidir. Detayla uğraşan hekimler yaratılanlar içinde sanatın zirvesinde olan insanla uğraştığı için sanattan geri durmaları mümkün değildir." Başarılı geçen ameliyatın ardından hastanın hekimin elini sıktığında duyulan mutluluğun tarif edilemez olduğunu anlatan Prof. İsmail Hakkı Aydın, "Dünyalar o hekimin olur. O haz müthiş bir şey, yaşamayan bilemez" diyor.

YAZDIĞI ŞİİRLER BESTELENDİ


Prof. Aydın sanata ilgisiz kalmamış. Yazdığı şiirleri 3 kitap halinde yayınlamış. Aydın "1991'de 'Suzi Dilara', 2000'de 'Aşk', 2002'de 'Vuslat', 2010'da ise 'Nefes adlı' şiir kitaplarım yayınlandı. Şiir kitaplarımdaki bazı şiirler, devlet ve bilim adamı Prof. Dr. Yılmaz Karakoyunlu ve Devlet Korusu Şefi Mustafa Fatih Salgar tarafından bestelendi" diyor.

Yeni Şafak

sümeyra
Sat 26 March 2011, 12:00 pm GMT +0200


    Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, çalışma alanı ALLAH'ın sanat harikası insan olan hekimlerin, mutlaka sanat ruhlu olması gerektiğini söylüyor. Aydın, "Sanat ruhlu hekimler mesleğinde daha başarılı" diyor.

    Bu düşünceye aynen katılıyorum..Annem Beyin Tümörü nedeniyle Vefat etti..Rabbim rahmet eylesin..O dönemde 2 aydan fazla vaktimiz Beyin Cerrahisi servisinde geçti..Ama sanatçı ruhlu yaklaşımlarla pek karşilaşamadım ben doğrusu..Dilerim bunu yakalayabilirler..

ßü$rA-7E
Sat 26 March 2011, 02:57 pm GMT +0200
demekki bu mesleği herkes yapamıyormuş..! fitri birşey olduğunu öğrendim..! Allah(cc) razı olsunn :D