- Byte'ın sitesine kapatma kararı

Adsense kodları


Byte'ın sitesine kapatma kararı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
melek24
Thu 23 July 2009, 02:53 pm GMT +0200
Mahkeme kararıyla erişimi engellenen siteler arasına tanıdık bir isim daha katıldı, bu şaşırtan kararın sebebi ise oldukça tuhaf.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na bağlı Bilgi İhbar Merkezi'nin son icraatlerinden biri internet kullanıcılarını oldukça şaşırttı. Bilişim sektörünün en eski yayınlarından olan Byte, geçtiğimiz aylarda yoluna sadece internette devam edeceğini açıklamıştı. Ama son mahkeme kararı, bu yolculuğa zorunlu bir mola verdirdi.


Byte.com.tr'ye erişimin engellenmesi, kurunun yanında yaş da yanıyor sözüne uyan bir örnek.

Şu an Byte.com.tr adresinden yayın yapan siteye girmek isteyenler "Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir." yazısıyla karşılaşıyor. Yazının hemen altında ise "T.C. Üsküdar 1.Sulh Ceza Mahkemesi'nin 02.07.2009 tarih ve 2009/728 sayılı kararı gereği erişime kapanmıştır." ibaresi bulunuyor.

Kurunun Yanında Yaş da Yanıyor

Üsküdar 1.Sulh Ceza Mahkemesi'nin aldığı karar internet üzerinden oynanabilen Knight Online'ın yayıncısı K2Network'ün şikayeti üzerine gerçekleşiyor. Firma yetkilileri oyunda hack olayları artınca internette bir arama gerçekleştirip oyunun isminin ve hack, crack gibi kelimelerin yanyana bulunabildiği siteleri araştırıyor ve bu sitelerin listesini savcılığa gönderip şikayette bulunuyor.


Gelen liste üzerinde hiçbir kontrol yapılmadan 30 kadar sitenin tamamı için erişim engelleme kararı çıkartılıyor. Konuyla ilgili olarak Dünya grubunda hazırlanan Byte'ın kardeş yayını PC World'ün Yazı İşleri Müdürü Selçuk Şenol, "bize hiçbir bilgilendirme yapılmadan kapatıldı" yorumunu yapıyor. İtiraz dilekçesini hazırladıklarını da belirten Şenol, sitenin kısa süre sonra yeniden açılmasını beklediklerini sözlerine ekliyor.

Kararın uygulanma tarafında da tuhaflıklar bulunuyor. Örneğin tarayıcınızın adres satırına www.byte.com.tr yazarsanız siteye ulaşamıyorsunuz, ancak www olmadan sadece byte.com.tr şeklinde yazarsanız site normal bir şekilde açılıyor.