- Büyük şehirler emniyet kemerinde sınıfta kaldı

Adsense kodları


Büyük şehirler emniyet kemerinde sınıfta kaldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sun 28 August 2011, 03:06 pm GMT +0200
Büyük şehirler emniyet kemerinde sınıfta kaldı

Emniyet Genel Müdürlüğü, şehir içi ve şehir dışında sürücülerin emniyet kemeri kullanımlarını inceledi. Hayat kurtaran emniyet kemerinin şehir içinde en çok kullanıldığı il yüzde 98 ile Sinop, en az kullanılan şehir ise yüzde 3 ile Kocaeli oldu.
İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyük şehirde emniyet kemerinin çok fazla takılmadığı görüldü. Şehir dışında emniyet kemeri kullanım oranı sevindirirken trafik ekiplerinin bu rapordan sonra denetimlerini artıracağı öğrenildi.

İllerde emniyet kemeri kullanımını belirlemek için özel denetim ekipleri kuran Emniyet, hem şehir içi hem şehir dışında sürücülerin kemer kullanımını araştırdı. Rapor haline getirilen çalışmada pek de iç açıcı olmayan sonuçlara ulaşıldı. Rapora göre şehir içinde en az kemer kullanan iller Kocaeli (yüzde 3), Amasya ve Van (yüzde 6), Bayburt (yüzde 7), Kırıkkale, Kars ve Sakarya (yüzde 8) oldu. Emniyet kemerinin en çok kullanan Sinop'u Artvin (yüzde 96), Hatay (yüzde 93), Karaman (yüzde 91) ve Kilis (yüzde 90) takip etti.

Raporda üç büyük şehrin şehir içi emniyet kemeri kullanımı da yer aldı. İstanbul'da oran yüzde 38, Ankara'da 33 ve İzmir'de yüzde 45 olarak gerçekleşti. Uzmanlar, kemer takılmamasını mesafelerin genelde kısa olması nedeniyle 'bir şey olmaz' düşüncesine bağlıyor. Şehir içinde emniyet kemeri kullanım oranı ortalama yüzde 54 olarak gerçekleşirken yüzde 65 olan hedefe yaklaşılmış oldu.


saniyenur
Mon 29 August 2011, 10:14 pm GMT +0200
Uzmanlar, kemer takılmamasını mesafelerin genelde kısa olması nedeniyle 'bir şey olmaz' düşüncesine bağlıyor.
Bizi bitiren bu bir şey olmazlar değil mi zaten. Deveyi sağlam kazığa bağla sonra da tevekkül et buyurmuyor mu efendimiz sahabenin birine.
Haber için Rabbim razı olsun.

mavi derinlik
Mon 29 August 2011, 11:00 pm GMT +0200
    Büyük şehirde yaşayanlar daha çilekeş trafikler gördükleri için daha rahat olabiliyorlar.. Zorluklarla idmanlı gibisinden ama oldukça yanlış bir şeydir bu da tabiki.. Ummadık taş baş yarar, hesabı.. Zaten birşeyler yanlış gidiyor ve bu yanlışlardan biri belli oldu da denebilir bu araştırma sonucuna.. ALLAH Razı Olsun paylaşım için İnşaallah en güzel hisseleri alır tüm okuyanlarda...