- Bursa Aydınlandı

Adsense kodları


Bursa Aydınlandı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Mon 6 September 2010, 04:41 pm GMT +0200
Osmanlı yadigarı tarihi yapıtlar aydınlatıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, gündüzleri birer cevher gibi kenti süsleyen tarihi yapıları aydınlatıyor. Tophane Saat Kulesi'nin ardından Ulu Cami ve Emir Sultan Camii de aydınlatıldı.

Restorasyon çalışmalarıyla ayağa kaldırılan kent ziynetleri, aydınlatma çalışmalarıyla geceleri de ihtişamlı bir görüntüye kavuşuyor. İlk olarak Tophane Parkı içinde bulunan ve II. Abdülhamit'in tahta çıkışının 30. yıldönümü olan 31 Ağustos 1906 tarihinde Vali Reşit Mümtaz tarafından törenle hizmete açılan 6 katlı saat kulesini ışıklandıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen olumlu tepkilerin ardından Emir Sultan Camii ve Ulu Cami'nin de dış cephelerini ışıklandırdı.
Bursa'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk durağı olan Ulu Cami'yi bir bütün olarak ele alan Büyükşehir Belediyesi, dış cephe temizliği ve çevre düzenleme çalışmalarında sona gelirken, ışıklandırma çalışmaları ise tamamlandı. Osmanlı'nın ilk eserlerini verdiği Bursa'da 1402 yılında Yıldırım Beyazıt Han tarafından yaptırılan Ulu Camii, ışıl ışıl görüntüsüyle Atatürk Caddesi'ni aydınlatıyor. Meydan düzenleme çalışmalarının devam ettiği Emir Sultan da geceleri daha ihtişamlı bir görüntüye büründü.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Avrupa'daki tarihi yapıların aydınlatılmasının asırlık bir geçmişi olduğunu belirterek, "Avrupa'daki tarihi yerleri gezdiğinizde gündüz ne görüyorsanız geceleri de aynılarını aydınlatılmış olarak görürsünüz. Tarihimize ışık tutan anıtsal yapıların aynı ihtişamlı görüntülerinin geceleri de gözler önüne serilmesi için aydınlatma çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gündüzleri birer cevher gibi kenti süsleyen tarihi yapıları aydınlatılarak, geceleri de kente ayrı bir güzellik katmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalar kapsamında surların tamamı, Yeşil, Muradiye, Yıldırım ve 1. Murad külliyeleri, Abdal, Boyacıkulluğu ve Tatarlar gibi tarihi köprüler de aydınlatılacak. Bursa'nın gündüz görünen kent silüeti gece de yansıtılacak." diye konuştu.
Haber Kaynağı: Cihan